Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste 10.000 MKB-vacatures in kader minderhedenconvenant

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

07-11-2000
Eerste 10.000 mkb-vacatures gemeld in kader minderhedenconvenant In het MKB-minderhedenconvenant zijn de eerste 10.000 vacatures voor etnische minderheden door mkb-werkgevers gemeld. Bijna 40 procent van deze vacatures is vervuld en dit percentage loopt geleidelijk verder op. Daarmee is een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie van de doelstellingen van dit convenant, namelijk dat mkb-werkgevers in de periode tot 1 mei 2001 30.000 vacatures voor etnische minderheden melden bij een speciaal hiervoor geopende mkb-vacaturelijn (0800 - 8001). In dezelfde periode zal Arbeidsvoorziening 20.000 extra plaatsingen van etnische minderheden realiseren in mkb-bedrijven.

Het convenant is dit voorjaar gesloten door de ministers Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid), MKB-Nederland en brancheclusters en Arbeidsvoorziening. Na een aarzelende start als gevolg van de benodigde voorbereiding en de zomerperiode is vanaf september de vaart in het aantal vacaturemeldingen gekomen. Op 1 november jl. is de convenant-aanpak verbreed van 7 regio\'s naar het gehele land. Ook is het aantal deelnemende mkb-brancheclusters uitgebreid.

De campagne om mkb-werkgevers te stimuleren aan de aanpak deel te nemen is verder geïntensiveerd. Naast de gratis MKB-vacaturelijn 0800
- 8001, het hart van de campagne, worden zogenoemde AanBodkranten uitgegeven. Daarin staan duizenden profielen van gekwalificeerde werkzoekenden uit etnische minderheden. Tijdens meer dan 170 bijeenkomsten voor mkb-bedrijven wordt informatie verstrekt over de mogelijkheden die het convenant aan werkgevers biedt. Bovendien worden mkb-werkgevers via callcenters benaderd om openstaande vacatures te melden.

Het mkb telt dit jaar gemiddeld 180.000 vacatures. Bij de arbeidsbureaus staan 19.000 direct beschikbare en geschikte werkzoekenden uit de groep etnische minderheden ingeschreven. Bovendien zijn er ook nog tenminste 7.000 op korte termijn bemiddelbare werkzoekenden uit die categorie. Deze situatie is dit voorjaar de directe aanleiding geweest voor de ondertekening van het convenant tussen Rijk, MKB-Nederland en Arbeidsvoorziening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie