Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delegatie Bulgarije bezoekt Breda

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

DELEGATIE BULGARIJE BEZOEKT BREDA

Breda is deze week gastheer voor enkele gemeenteraadsleden uit de Bulgaarse stad Blagoevgrad. Zij zijn door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgenodigd om zich uitgebreid te laten informeren over het natuur- en milieubeleid in de stad. Hierbij ligt het accent vooral op natuur- en milieu-educatie.

De Bulgaren zijn onderdeel van een grotere groep die Nederland bezoekt in het kader van een uitgebreid uitwisselingsprogramma met als thema 'duurzaamheid'.

De raadsleden zullen bezoeken brengen aan onder andere het MEC, de Kinderboerderij, de afdeling Afvalservice, Nieuw Wolfslaar (geluidswal) en de Hoornwerkstraat (bodemsanering). Ook de natuurtuin bij Wolfslaar en het Ooievaarsbos worden bezocht. Daarnaast staat een fietstocht langs de Mark op het programma. De objecten worden bezocht in het licht van duurzaam milieugedrag. De groep brengt ook bezoeken aan het Provinciehuis waar het milieubeleid op provinciaal niveau uit de doeken wordt gedaan.

Verder worden zij nader geïnformeerd over aard en aanpak van de gemeentelijke, democratische besluitvorming in Nederland. Een van de belangrijkste factoren voor een succesvol lokaal milieubeleid is immers een breed draagvlak bij bewoners en bij belangengroeperingen zoals natuur- en milieuorganisaties.

Breda staat al jaren bekend als gemeente waar het milieubeleid vooruitstrevend is. In het begin van de jaren '90 werd de Nationale Milieuprijs gewonnen. Dit jaar is Breda uitgeroepen tot duurzaamste stad van Nederland met de Nationale Duurzaamheidsspiegel. Daarnaast staat het MEC landelijk zeer goed aangeschreven. Met dit alles voor ogen heeft de VNG ook aan Breda gevraagd een deel van het programma voor haar rekening te nemen door de gasten uit Blagoevgrad een week lang rond te leiden.

Blagoevgrad is een universiteitsstad, gelegen in een bergachtig gebied vlakbij de grens met Macedonië op zo'n 100 km ten zuiden van de hoofdstad Sofia. Er wonen ruim 80.000 mensen.

Breda, 7 november 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie