Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontmoetingen met Friese schrijvers in Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groningen, 1 november

Persbericht

Op dinsdagavond 7 november zullen de schrijvers Tsead Bruinja, Doeke Sijens, Meindert Talma en Nyk de Vries elkaar ontmoeten in Athena's Boekhandel. Allemaal zijn het Friezen die in Groningen wonen en de laatste jaren debuteerden als schrijver. Ze zullen voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door Albertina Soepboer

Van Tsead Bruinja (1974) verscheen afgelopen jaar de dichtbundel De wizers yn it read, gedichten met een persoonlijke inhoud en eigenzinnige vorm. Doeke Sijens debuteerde in 1998 met de verhalenbundel Nei it lân fan palmerûzjen waarin het feit dat de hoofdpersoon Nyckle op jongens valt een belangrijke rol speelt. Meindert Talma (1968) maakte zijn debuut als schrijver in 1999 met Dammen met Ome Hajo dat gaat over opgroeien in de Friese Wouden. Het verhaal is Nederlands, maar de dialogen zijn in het Fries. Van Nyk de Vries (1971) verscheen dit jaar de roman Rezineknyn waarin hij het leven van een aantal middelbare scholieren beschrijft vlak voor de grote vakantie op het Friese platteland.

Plaats: Athena's Boekhandel, Oude Kijk in 't Jatstraat 42, Groningen Datum: dinsdag 7 november
Aanvang: 20.30
Toegang: gratis
Telefoon: 050-3125593

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie