Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtvaartpolitie start controles op vliegen onder invloed

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht KLPD: Driebergen 7-11-2000
Luchtvaartpolitie start controles op vliegen onder invloed

De eerste grootscheepse actie van de Luchtvaartpolitie op alcoholgebruik onder vliegtuigbemanningen bleek niet voor niets: maandag 6 november werd een gezagvoerder van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij betrapt op alcoholgebruik.

De politie is blij met de onlangs aangepaste wetgeving over alcoholgebruik in de lucht. Voorheen kon zij pas in actie komen als er duidelijk aanwijzingen waren van alcoholgebruik. Nu mag de Luchtvaartpolitie sowieso een bemanningslid op alcohol controleren.

Bovendien zal de Luchtvaartpolitie vanaf nu regelmatig bemanningen controleren op drankgebruik. Ze hoopt dat dergelijke acties preventief werken, wat de veiligheid in de lucht natuurlijk ten goede komt.

De Luchtvaartpolitie hield de alcoholcontroles van zaterdag 4 tot en met maandag 7 november. Ruim 137 mensen, variërend van stewardessen tot piloten, moesten een blaastest ondergaan.

Genoemde gezagvoerder had 0,8 promille alcohol in zijn bloed terwijl het gebruik van alcohol verboden is tien uur voor aanvang van de vlucht. Hij kreeg een boete van 7500 gulden en een vliegverbod van vier uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie