Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek Koningin aan Valentijnschool in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/11/00 Werkbezoek Koningin en Staatssecretaris Vliegenthart aan Valentijnschool in Rotterdam-Delfshaven

Hare Majesteit de Koningin heeft dinsdagochtend 7 november samen met de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw A.M. Vliegenthart, een werkbezoek gebracht aan de Valentijnschool in Rotterdam-Delfshaven. De Valentijnschool is een zogeheten Brede School. In deze onderwijs-instelling wordt verregaand samengewerkt tussen onderwijsvoorzieningen en welzijnsvoorzieningen. Tijdens het werkbezoek spraken de Koningin en de staatssecretaris met kinderen, ouders en leerkrachten en kregen zij een rondleiding door de school.

Op de Brede School volgen kinderen niet alleen onderwijs, maar krijgen zij met hun ouders een samenhangend aanbod van voorzieningen. Doelstelling van de Brede School is het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders, en het aanbieden van een sluitend aanbod van activiteiten aan de kinderen vanaf de laagste leeftijd. Zo kunnen leerlingen, voordat ze naar het basisonderwijs gaan, gebruik maken van de peuterspeelzaal. Ook beschikt de school over naschoolse activiteiten die in samenwerking met welzijnsorganisaties worden verzorgd. Daarnaast kunnen ouders deelnemen aan cursussen en ouderactiviteiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie