Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Den Haag stemt in met herziene projectdocument Buitenom

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Woningbouw op locatie Blauwe Aanslag

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met het herziene projectdocument Buitenom. Het project omvat de sloop 30 woningen op de hoek van de Prinsegracht en het Buitenom en van het voormalig belastingkantoor de 'Blauwe Aanslag' en vervolgens de bouw van 50 woningen in de (middel)dure koopsector, een parkeergarage met 70 plaatsen en een privé binnenterrein. Ook wordt op deze locatie 600 m2 bedrijfsruimte gerealiseerd. De oplevering van het vernieuwde Buitenom zal geschieden in december 2003.

De plannen gaan uit van een complex met vier à vijf bouwlagen met ongeveer 50 woningen waaronder een aantal werkwoningen. Op de begane grond wordt bedrijfsruimte gerealiseerd. Inmiddels is opdracht gegeven aan het architectenbureau Geurst en Schulze voor het opstellen van een ontwerp.

Om aanleg van de CentrumRing mogelijk te maken wordt de bebouwing met 13 meter teruggelegd. Voor fietsers komt aan weerszijde van de straat een fietspad. Omdat het plangebied valt binnen de grachtengordel worden dezelfde materialen gebruikt als in de binnenstad.

last update: 7 november 2000 ;pag.: 4958; auteur: 77 7 november 2000 - pag. 4958 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie