Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing Artis: De levensloop van sterren

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

De zaal is vanaf een half uur voor de aanvangstijd van de lezing geopend. Bij avondlezingen en avondvoorstellingen wordt voor niet-kaarthouders entree geheven: ¦ 13,25. Vaak is er enkele weken voor de lezing meer informatie te vinden onder persberichten.

NB: de lezingen worden gewoonlijk in de koepel van het Artis Planetarium gehouden. Van 8 januari tot en met 30 maart wordt de koepel echter gerenoveerd en wijken we uit naar de Koningszaal aan de Plantage Middenlaan.


- dinsdag 7 november 2000, 20.00 uur - Planetarium
Dr. Rens Waters, Universiteit van Amsterdam.

Net als dieren en planten, kennen ook sterren een bepaalde levensloop. Sterren worden geboren, worden geleidelijk aan volwassen en sterven uiteindelijk. Alleen wordt het leven van een ster niet in tientallen jaren gemeten, maar in miljarden jaren. Dr. Rens Waters vertelt alles over de levensloop van de verschillende sterren en illustreert zijn betoog met prachtige beelden.

Na de pauze wordt de sterrenhemel van de maand vertoond. International Space Station

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie