Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: media en beeldvorming etnische minderheden

Datum nieuwsfeit: 07-11-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de eerste helft van november plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Di 07-11-2000 Rol media bij beeldvorming over etnische minderheden

15:30 uur Drs. M.R.M. Vergeer (Sociale Wetenschappen) Titel proefschrift: Een gekleurde blik op de wereld. Een studie naar de relatie tussen blootstelling aan media en opvattingen over etnische minderheden
Promotores: Prof. dr. P. Scheepers

Prof. dr. K. Roe (KU Leuven)

Berichtgeving over etnische minderheden via tv en krant heeft - anders dan verwacht - niet of nauwelijks een relatie met negatieve opvattingen van kijkers en lezers. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van drs. Maurice Vergeer. Uit eerder onderzoek van tv- en dagbladinhouden blijkt dat etnische minderheden veelal in verband worden gebracht met problemen. Vergeer vroeg zich af of mensen die zijn blootgesteld aan die media-inhouden ook daadwerkelijk negatieve opvattingen hebben over etnische minderheden. Dat blijkt nauwelijks het geval te zijn. Het zijn voornamelijk andere kenmerken van mensen die aangeven waarom etnische minderheden worden beschouwd als bedreigend. Over dit onderzoek verschijnt op 30 oktober een persbericht. Maurice Vergeer (Nijmegen) is universitair docent bij de sectie Methoden en Technieken, Faculteit der Beleidswetenschappen KU Nijmegen. Email: (m.vergeer@thomas.ped.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie