Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AGRIFLOW start graanhandel op internet met CIGREX

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AGRIFLOW

CIGREX op 8 november van start

CIGREX op 8 november van start

Agriflow start de handel van graan op het Internet officieel met de introductie van CIGREX (Co-operative Independent Grain Exchange - www.cigrex.com). De eerste via het Internet opererende onafhankelijke pan-Europese graanbeurs is toegankelijk voor ondernemers in de landbouwsector.

CIGREX houdt zich uitsluitend bezig met de landbouwsector in Europa. Het initiatief is opgezet in samenwerking met leden uit alle takken van industrie teneinde een onafhankelijke en transparante markt voor het verhandelen van graan, oliezaad, gemalen oliekoek en voeders te creëren. CIGREX is zo ontworpen dat makelaars overal bij worden betrokken, omdat Agriflow van mening is dat zij een sleutelrol spelen bij het inspireren van de markt, bij het zorgen voor liquiditeit en omdat zij een essentiële voorwaarde voor succes zijn.

Agriflow's eerste investeerder is Agroceres & Co, een niche graanhandelaar met operaties in Madrid, Antwerpen, Londen en Bayonne. Agriflow is bewust bezig kapitaal aan te trekken uit de gehele industrie zodat de onafhankelijkheid van het handelsplatform nog eens wordt onderstreept. Dit is cruciaal voor de gebruikers, die niet graag zien dat een minderheidsbelang een oneerlijk verkregen invloed op de markt zou kunnen verwerven. Het belang van Agroceres zal op de lanceringsdatum tot minder dan 15% zijn verminderd door verhogingen van het kapitaal van Agriflow, waarmee de controle wordt afgestaan aan een combinatie van particuliere beleggers en industriële ondernemingen.

John Vose, de voorzitter van de GAFTA (Grain & Feed Trading Association):
'De vestiging van CIGREX als een onafhankelijke, elektronische beurs voor onze branche vormt een belangrijke mijlpaal waardoor e-commerce ook binnen de landbouwsector een belangrijke rol kan gaan spelen. Het is bewonderenswaardig hoe Agriflow het voortouw heeft genomen bij het in kaart brengen van de verschillen binnen de Europese landbouwsector en het ontwikkelen van een oplossing die specifiek is toegesneden op de situatie in Europa en rekening houdt met bestaande handelspraktijken.'

Stephen Morell, één van de managing directors van Agriflow: 'CIGREX ontsluit op eenvoudige wijze nieuwe markten waarop gehandeld kan worden. Daardoor kunnen bedrijven hun zakelijke contacten tegen zeer bescheiden kosten uitbreiden en tegelijk de flexibiliteit bevorderen. Er ontstaat een hele nieuwe manier van zakendoen, die toch de bestaande praktijk respecteert. Om de flexibiliteit nog verder te vergroten streven we ernaar CIGREX te koppelen met zoveel mogelijk andere elektronische handelsplatforms.'

Door de branche is reikhalzend uitgekeken naar CIGREX, er hebben zich talloze bedrijven uit diverse afdelingen van de aanvoerketen uit binnen- en buitenland, van handelaren, makelaars en verkopers tot verwerkers, aangemeld met de mededeling dat zij reeds voorbereidingen treffen om van het handelsplatform gebruik te gaan maken. Dit geeft aan dat het als een van de belangrijkste Europese initiatieven binnen de bedrijfstak wordt gezien. De bedrijven die op kop lopen zijn handelaren die in heel Europa opereren zoals Monfer, Balfour Maclaine, Agroceres, Innograin, Champagne Céréales - de grootste coöperatie in Frankrijk en de makelaars Alcom, Hurtebize, Bloch et Rehs, Aquitaine Courtage en HJ Kiefer. Deze worden op de voet gevolgd door marktleiders uit Engeland zoals Banks Agriculture, een van de vier grootste agrarische handelaren in Engeland, Verriere & Co., Group Cereals Services, Heygates en Grampian Country Food. Onderhandelingen zijn gaande met de belangrijkste op wereldschaal opererende ondernemingen. Soufflet Négoce, de grootste Franse handelaar en verwerker uit de privé-sector en André Group, een internationale handelaar, hebben ook duidelijke interesse getoond om deel te willen nemen.

Gert Jan Van Noortwijk, Vennoot bij de internationale makelaar Alcom Brokerage en voorzitter van de Koninklijke Vereniging het Comité van Graanhandelaren:
'Wij beschouwen de introductie van e-commerce binnen de landbouwsector als een gouden kans. Agriflow heeft bewezen dat zij begrijpt wat er in onze branche omgaat en biedt een geavanceerde oplossing die goed inspeelt op de behoeften van handelaren die overwegen via het Internet zaken te gaan doen.'

Een exclusieve demonstratie waarbij de mogelijkheden van de site worden getoond zal worden gegeven op de 40e Europese Beurs in Straatsburg op 12 en 13 oktober. Tegelijkertijd zullen in Rotterdam, Parijs, Londen en Hamburg workshops worden gegeven waar gebruikers worden getraind in het handelen via Internet.

Anthony Roberts, Hoofd Technologie bij Agriflow: 'De bescherming van gebruikers staat hoog in het vaandel bij CIGREX. Alle transacties vinden anoniem plaats. Er zijn strikte beveiligingsprocedures en procedures voor antecedentenonderzoek ontwikkeld, die onder het onafhankelijk toezicht van Arthur Andersen staan. Het is belangrijk dat handelaren weten dat ze veilig en vertrouwd zaken kunnen doen.'

De Europese graanmarkt, met een geschatte productie van 22 miljard euro, biedt uitstekende kansen voor een succesvolle pan-Europese beurs op Internet. Agriflow is voornemens om 15 miljoen ton graan, ofte wel 3% van de op de markt verhandelde hoeveelheid graan, gedurende het eerste jaar van haar bestaan via het handelsplatform te verkopen; het is de bedoeling dat dit aandeel in het derde jaar tot 7% is gestegen

CIGREX zal in de loop van de volgende 12 maanden steeds meer functies gaan implementeren, zoals logistiek, risicobeheersing en gezamenlijke inschrijvingen. Na de introductie zullen andere Europese landen zoals Italië, Spanje en Scandinavië volgen. Al eerder lanceerde Agriflow in Engeland, Frankrijk en Duitsland Agrivox (www.agrivox.com), een informatiesite die gegevens bevat voor de landbouwsector. De steeds grotere rol van Internet en e-commerce brengt niet tegen te houden veranderingen teweeg in alle sectoren van de economie. CIGREX zal de graansector in staat stellen om gelijke tred te houden met andere takken van industrie teneinde haar concurrentiepositie te versterken.

Einde

Opmerkingen voor de redactie:

CIGREX gaat kopers en verkopers rechtstreeks toegang bieden tot Europese markten, waardoor zij rechtstreeks kunnen onderhandelen. Handelaren krijgen via hun computer de beschikking over een uiterst actueel overzicht over de diepte en breedte van de markt binnen heel Europa en kunnen direct nakijken wat de bied- en vraagprijzen zijn, wat het laatste prijsniveau is en welke transacties er recentelijk zijn gesloten.

Er kan veilig en privé gehandeld worden. Alle transacties zijn vertrouwelijk, en de identiteit van de andere partij wordt pas bekend als de contractvoorwaarden al zijn overeengekomen. Zodra een overeenkomst is gesloten worden er automatisch contract-formulieren aangemaakt en toegezonden aan beide partijen.

Agriflow is sinds 23 maart 2000 als bedrijf ingeschreven in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming heeft op dit moment kantoren in Parijs, Londen en Hamburg. Agriflow is een pionierende onderneming die zich tot doel heeft gesteld om de Europese landbouwsector in staat te stellen het hoofd te bieden aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Internet en e-commerce. Agriflow wil door zijn streven naar topkwaliteit, door het gebruik van de allernieuwste technologie en via haar grondige kennis van de graanmarkt de voorkeurspartner worden die vooruitloopt op de behoeften van de bedrijfstak en de meest geavanceerde oplossingen biedt.

Het eerste bedrijf dat in Agriflow belegde is Agroceres & Co, een gespecialiseerde graanhandel die actief is in Madrid, Antwerpen, Londen en Bayonne In het kader van een weloverwogen beleid wordt ernaar gestreefd om behalve Agroceres nog tien andere belangrijke oprichtende leden uit elk deel van de leveringsketen in de graansector aan te trekken als eigenaren.

Het managementteam van Agriflow bestaat uit mensen met kennis van de agrarische sector, ervaring in de (termijn)goederenhandel, kennis van IT-systemen en vaardigheden op het gebied van het in de markt zetten van merken in pan-Europees verband. Deze ervaring is verkregen in een eerdere werkkring bij bedrijven zoals Cargill, JP Morgan, Credit Suisse First Boston (CSFB), Pepsico, Sybase, SAP, CEAS Consultants (Centre for European Agricultural Studies) en Home Grown Cereals Authority (HGCA).

Voor meer informatie:

Agriflow: Bobbie Ttooulis - + 44 (0) 208 392 8000 / (bttooulis@agriflow.com)

Burson-Marsteller: Julie Bakker - 31 + (0) 70 362 4861

11 okt 00 09:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...