Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project arbeidsmarkt regio Amsterdam concreet van start

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Project voor arbeidsmarkt regio Amsterdam concreet van start

Om concreet iets te doen aan de mismatch op de arbeidsmarkt in de regio Noord-Holland Zuid, is op dinsdag 7 november het project WerkNet van start. Doel is om beter te putten uit het grote reservoir inactieven in de regio. "In de kaartenbakken van onze regio staan ruim tachtigduizend namen. Het is onzin om te zeggen dat je daarvan zeker de helft kunt afschrijven", meent burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad. Samen met Pauline Krikke, wethouder Economische Zaken en Werk van Amsterdam, is hij bestuurlijk trekker van WerkNet. Krikke: "Iedereen is het waard om in te investeren. Werk maakt onafhankelijk en zorgt dat men midden in de maatschappij staat."

Het project WerkNet initieert activiteiten gericht op oplossingen voor de knellende vacatureproblematiek. Ook wil het de vele spelers op de regionale arbeidsmarkt met elkaar in contact brengen en informeren over elkaars initiatieven en oplossingen. In de praktijk blijkt dat organisaties onvoldoende van elkaar weten welke oplossingen de ander heeft gecreëerd, en goede ervaringen daardoor ook niet delen.

WerkNet is nadrukkelijk geen nieuwe instantie, maar eerder een structuur om mensen met elkaar te verbinden: een stimulans om op een andere manier iets te doen aan de mismatch op de regionale arbeidsmarkt. Het is voor het eerst dat regionaal getracht wordt gezamenlijk iets te doen aan de arbeidsmarktproblematiek in deze regio. WerkNet is tot stand gekomen op basis van gesprekken en bijeenkomsten met vele personen van bedrijven en instellingen in de regio. Alle daaruit resulterende knelpunten en aanbevelingen zijn vervolgens gebundeld in vijf thema's: modern werkgeverschap, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt, basiscompetenties, sociaal-economisch arbeidsmarktbeleid en communicatie. Voor elk thema gaat een daarvoor verantwoordelijke organisatie nu concreet met de aanbevelingen aan de slag.

Zo gaan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en de Kamer van Koophandel Amsterdam zich inzetten om modern werkgeverschap in het regionale MKB in te voeren. Met name kleine bedrijven hebben grote problemen nieuw personeel te vinden. Het personeelsbeleid is vaak traditioneel en er worden nog te klassieke eisen gesteld op het gebied van diploma's en taalbeheersing. Dat werkt voor sommige groepen zeer beperkend om aan de slag te komen.

Het initiatief om in de regio actief te zijn komt van de Coördinatiecommissie Regionale Samenwerking ('CoCo'). De CoCo is in 1997 opgericht door burgemeester Patijn van Amsterdam en de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland, Van Kemenade.

Amsterdam, 8 november 2000

Pb-96 Mechtild Rietveld 5522042

© gemeente Amsterdam - 9-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie