Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bve Raad bezorgd over onvoldoende BPV-plaatsen in de zorg

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Bilt, woensdag 8 november 2000

Bve Raad bezorgd over ontbreken voldoende BPV-plaatsen in de zorg

De Bve Raad maakt zich zorgen over het gebrek aan voldoende beroepspraktijkvormings-plaatsen (BPV-plaatsen) in de zorg. Potentiële leerlingen kunnen hierdoor niet ingeschreven worden in de beroepsopleidingen in de zorgsector. Ook verlaten steeds meer deelnemers gedemotiveerd de opleidingen omdat onvoldoende BPV-plaatsen aan de gewenste kwaliteit en de verwachtingen van de deelnemers voldoen.

Daarnaast vraagt de Bve Raad zich af of het inzetten en begeleiden van buitenlandse gediplomeerde verpleegkundigen niet ten koste gaat van de beschikbare BPV-plaatsen voor het reguliere onderwijs. De Bve Raad wil op korte termijn met minister Borst om de tafel om de problematiek te bespreken en tot duurzame oplossingen te komen.

Het tekort aan personeel in de zorg baart ook de Bve Raad grote zorgen. Echter door het ontbreken van BPV-plaatsen kunnen de Regionale Opleidingscentra (ROC's) onvoldoende bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie