Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroepen transportsector aan de slag

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MINVenW: werkgroepen transportsector aan de slag

WERKGROEPEN TRANSPORTSECTOR AAN DE SLAG

Drie werkgroepen van overheid en bedrijfsleven voor de aanpak van structurele problemen in de transportsector zijn officieel aan het werk gegaan. De werkgroepen gaan aanbevelingen opstellen voor structuurversterkende maatregelen voor de transportsector. De voorzitters zijn door minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat benoemd:

Mr. A.A.M.F. Staatsen voor de werkgroep .doorberekening. Mevr. Drs. N. Kroes voor de werkgroep .structuurverbetering. Mr. W.C.F. Stevens voor de werkgroep .vergroening/variabilisatie.

De werkgroep doorberekening onderzoekt de wijze van doorberekenen van prijsverschillen in motorbrandstoffen en richt zich op vervoerscontracten van het goederenvervoer over de weg. De werkgroep structuurverbetering onderzoekt de structuur van de bedrijfstak en de mogelijkheden die structuur te versterken. De derde werkgroep zal bekijken welke mogelijkheden er bestaan voor verdere variabilisatie en .vergroening. in de wegvervoersector. Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan belastingen op het terrein van de milieuvervuiling en beperking van het energieverbruik.

Tot instelling van deze werkgroepen is besloten tijdens het gesprek op 16 september 2000 van minister Zalm en staatssecretaris Bos van Financiën en minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat met vertegenwoordigers van Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Verenigde Eigen Rijders Nederland (VERN) en de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport EVO. Het resultaat van dit gesprek was een akkoord gericht op tegemoetkomingen op de korte en lange termijn en een aanpak van de structurele problemen.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

08 nov 00 11:47

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie