Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speerpunten milieuprogramma 2001 Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Speerpunten milieuprogramma 2001

Speerpunten milieuprogramma 2001

Er komen vijftien speerpunten om uitvoering te geven aan het Milieubeleidsplan. Deze speerpunten zijn afgeleid van de elementen leefbaarheid en duurzaamheid en omvatten de volgende thema's: duurzaam bouwen en renoveren; intensivering ruimtegebruik, reductie energiegebruik en CO2-emissie huishoudens; ombuigen van consumptie in milieuvriendelijker richting; reductie energiegebruik en CO2-emissie van bedrijven; duurzaam produceren; economische ontwikkeling in milieuvriendelijke richting; minder hinder van geluid; duurzame inrichting en beheer openbare ruimte; betrekken bewoners bij beheer omgeving; minder hinder van automobiliteit; stimuleren van het openbaar vervoer; verbeteren fiets- en voetgangersverkeer groen en water; en afval.

Dit staat te lezen in het Milieuprogramma 2001, een milieuprogramma (op hoofdlijnen) voor de centrale stad en Westpoort. Dit programma is de uitwerking van het Milieubeleidsplan 2000-2003, dat op 9 februari jl. door de gemeenteraad is aangenomen. De genoemde speerpunten maken concreet wat Amsterdam de komende jaren op het gebied van milieu kan en wil bereiken. Vanuit de speerpunten zijn er per punt een aantal concrete acties voor uitvoering opgenomen, met een totaal van 146 acties. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de stad kunnen er ieder jaar nieuwe acties worden toegevoegd. Het programma is in nauw overleg opgesteld met de diensten die ook betrokken waren bij de opstelling van het Milieubeleidsplan. Ook het commentaar en de suggesties van de stadsdelen zijn in het programma verwerkt. Behandeling in de raadscommissie is op 7 november en in de gemeenteraad op 13 of 14 december.
-

© gemeente Amsterdam - 8-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie