Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag stimuleert jeugd om te sporten

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

Gemeente stimuleert jeugd om te sportenWethouder Stolte stelt voor fl. 450.000,00 uit te trekken voor het Programma Jongerenparticipatie in de sport. Hiertoe worden alle scholen voor het voortgezet onderwijs uitgenodigd. Scholen moeten zogenaamde J(eugd)-teams oprichten, die een plan ontwikkelen dat ertoe leidt dat jongeren meer aan sport gaan doen. Het is de bedoeling dat het J-team ook betrokken blijft bij de uitvoering. Bij de plannen moet ook een financiële paragraaf worden ingediend. De plannen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen en deskundigen. De jury bepaalt welke plannen geschikt zijn voor uitvoering en welke middelen ervoor beschikbaar zijn.

Sportsupport van de dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn gaat de organisatie van dit programma verzorgen. Deze
sportstimuleringsorganisatie zal dit doen in samenwerking met de stichting Jeugd in Beweging. De scholen zullen in het komende voorjaar worden benaderd. Het ligt in de bedoeling dat de J-teams hun plannen indienen aan het einde van het lopende schooljaar 2000-2001, waardoor in het nieuwe schooljaar 2001-2002 een begin kan worden gemaakt met de uitvoering ervan.

Playground Pomonaplein
Voor de inrichting van een playground aan het Pomonaplein wil het College van burgemeester en wethouders op voorstel van wethouder Stolte f 50.000 beschikbaar stellen. Om de participatie van de jeugd bij sportactiviteiten te stimuleren wordt de inrichting van de playground bepaald in samenspraak met de jongeren uit de buurt.

Schaatsbaan op Spuiplein
Tenslotte wordt een ton beschikbaar gesteld om leerlingen van het Haagse basisonderwijs komende winter een dagdeel gebruik te laten maken van de schaatsbaan op het Spuiplein. De baan gaat op 8 december open en zal er blijven liggen tot 11 februari 2001. Het lenen van schaatsen en het vervoer naar en van de schaatsbaan wordt verzorgd door de organisatie. In de afgelopen winter maakten ruim 7.000 leerlingen gebruik van deze mogelijkheid. Voor komende winter worden 10.000 leerlingen verwacht.

Voor al deze acties in het kader van Haagse Jeugd in Beweging is f 600.000 beschikbaar gesteld voor het lopende jaar. Daar de plannen grotendeels worden uitgevoerd in 2001 stelt het College voor hiervoor een bestemmingsreserve in te stellen. Het voorstel wordt behandeld in de vergadering van de Raadscommissie Sport, Promotie en Media- en informatiebeleid op 16 november.

last update: 8 november 2000 ;pag.: 4988; auteur: 39 8 november 2000 - pag. 4988 - 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie