Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding in Deventer

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 45, 8 november 2000

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR LOUK HARTONG

Bij Koninklijk Besluit is drs. L.W.G. Hartong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester A.S. Scholten speldt hem de onderscheidingstekens op bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Utile Dulci (UD) op zaterdag 11 november om 21.45 uur in het clubgebouw aan de David Wijnveldtweg 4 te Colmschate.

De staat van dienst van Hartong is zeer indrukwekkend. Betrokkene is ruim veertig jaar actief bij UD. Zowel op lokaal, regionaal als landelijk niveau heeft hij zich als vrijwilliger en bestuurslid buitengewoon verdienstelijk en wellicht onmisbaar gemaakt. Van 1960 tot 1979 was hij bestuurslid van de cricketcommissie van de Koninklijke UD en van 1965 tot 1985 bestuurslid (vanaf 1977 voorzitter) van deze vereniging. In die zelfde periode (1966-1985) was hij voorzitter van de Oostelijke Cricket Bond, van 1970 tot 1975 bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond en van 1969 tot 1979 coördinator van UD Kanon (het clubblad). Sinds 1970 is hij lid van de archiefcommissie van zijn verenging waarvoor hij van 1971 tot 1975 deel uit maakte van de redactiecommissie voor het jubileumboek. Van 1976 tot 1999 had hij zitting in het bestuur van de Federatie Deventer Amateur Voetbalverenigingen, sinds 1977 als penningmeester, en van 1985 tot 1996 als lid van de commissie van beroep tuchtzaken van de KNVB. Hij was twaalf jaar voetbalscheidsrechter bij de afdeling Gelderland van de KNVB. De waardering voor zijn inzet is zichtbaar gemaakt door het verlenen van het erelidmaatschap van de Koninklijke UD, het erelidmaatschap van de Federatie Amateur Voetbalverenigingen en het lidmaatschap van Verdiensten van de Koninklijke Nederlandse Cricketbond.

Met deze vriendelijke, pragmatische man werken velen graag samen. Hij heeft zijn vrijwillige activiteiten, naast de betrokkenheid bij de VVD die hij al jaren als raadslid vertegenwoordigt, toegespitst op zijn vereniging, de Koninklijke UD.

Hartong is voor de vereniging op vele fronten en bijzondere spil. Naast de facetten belangenbehartiging en actieve sportbeoefening, is hij de man wanneer het gaat om informatie, archivering en communicatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie