Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 8 november 2000

Fietser raakt gewond bij aanrijding met motor Sassenheim
Op de kruising JP Gouveneurlaan met de Parklaan ontstond dinsdag 7 november rond 10.30 uur een aanrijding tussen een fietser en een motorrijder. De 83-jarige fietser uit Sassenheim raakte daarbij gewond. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond doordat de bejaarde man vergat voorrang te verlenen een een 43-jarige motorrijder uit Lisse die met zijn motor over de Parklaan reed.

Bestuurder vrachtauto raakt bekneld bij aanrijding met boom Oegstgeest
Op de Endegeesterstraatweg belandde dinsdag 7 november rond 12.45 uur een vrachtauto tegen een boom. De 21-jarige bestuurder uit Vijfhuizen raakte daarbij bekeld. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Ook artsen van de trauma helikopter verleenden assistentie. De bestuurder werd overgebracht naar het LUMC. Het ongeval onstond vermoedelijk doordat de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte.

Vrachtwagen tegen boom Oegstgeest
Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwanenburg is op dinsdag 7 november omstreeks 12.45 uur gewond geraakt toen hij tegen een boom aanreed. De vrachtwagenchauffeur reed over de Endegeesterstraatweg komende uit de richting van Leiden. Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig in de slip waarna het tegen een boom tot stilstand kwam. De chauffeur raakte bekneld in het voertuig en werd overgebracht naar het LUMC. De Endegeesterstraatweg is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

Voetganger bij oversteken door fiets aangereden Warmond
Een 57-jarige fietser uit Leiden reed dinsdag 7 november rond 17.30 uur op de Herenweg een 69-jarige voetgangster uit Warmond aan. De vrouw kwam daarbij ten val. Daarbij liep zij vermoedelijk een hersenschudding op. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De man kon de vrouw niet meer ontwijken toen zij plotseling de rijbaan overstak.

Aanrijding bromfietser met auto na voorrangsfout Sassenheim
Doordat een 39-jarige bromfietser uit Sassenheim dinsdag 7 november rond 18.15 uur geen voorrang verleende aan een 26-jarige automobilist uit Sassenheim, kwamen beiden met elkaar in aanrijding. Daarbij raakte de bromfietser aan zijn been gewond. Hij is overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op de kruising Hoofdstraat met de Kerklaan en de Hortuslaan.

Automobilist rijdt fietser aan Leiderdorp
Op dinsdag 7 november rond 20.00 uur ontstond op de kruising Van der Valkboumanweg met de Splinterlaan een aanrijding tussen een automobilist en een fietser. De 34-jarige fietser uit Katwijk liep daarbij verwondingen aan de benen op. Hij is naar het Rijnland ziekenhuis overgebracht. De automobilist, een 36-jarige man uit Leiden, vergat de fietser voorrang te verlenen op de kruising.

Vrachtwagen tegen boom Oegstgeest
Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwanenburg is op dinsdag 7 november omstreeks 12.45 uur gewond geraakt toen hij tegen een boom aanreed. De vrachtwagenchauffeur reed over de Endegeesterstraatweg komende uit de richting van Leiden. Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig in de slip waarna het tegen een boom tot stilstand kwam. De chauffeur raakte bekneld in het voertuig en werd overgebracht naar het LUMC. De Endegeesterstraatweg is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

Snorfietser raakt gewond bij aanrijding met auto Gouda
Op dinsdag 7 november rond 17.50 uur ontstond op de kruising Da Costakade met de Tollenstraak een aanrijding tussen een snorfietser en een automobilist. De 41-jarige snorfietser uit Gouda raakte daarbij gewond. Met beenletsel en rugklachten is hij overgebracht naar Groenehartziekenhuis in Gouda. Op het moment dat de snorfietser op de kruising reed werd hij daar aangereden door de 21-jarige automobilist uit Gouda.

Aanhoudingen Leiden Zoetermeer Nadat een 39-jarige vrouw uit Leiderdorp dinsdagavond 7 november werd aangereden en bedreigd heeft zij de politie gebeld. Op de Rooseveltstraat was zij rond 22:00 uur aangereden door een achteruitrijdende Golf. Toen ze de bestuurder aansprak, gaf de man dreigende taal terug en de auto reed weg. In samenwerking met de politie van Zoetermeer werd de betreffende rode auto op de Muzieklaan tot stilstaan gebracht. Beide inzittenden; een 29-jarige man uit Zoetermeer en een 37-jarige man uit Leiden, zijn aangehouden. Allebei waren ze onder invloed van alcohol. De aangehouden Leidenaar krijgt ook proces-verbaal voor de vernieling van een politieauto. De man gedroeg zich ook na zijn aanhouding agressief en schopte het dahboard kapot.

Diefstal uit winkel Nieuwerkerk a.d. IJssel Woensdag 8 november vond omstreeks 02.00 uur een snelkraak plaats bij een kledingwinkel aan de Reigerhof. Onbekenden hebben met een personenauto de schuifdeur van de kledingwinkel kapotgereden. Uit de winkel is kleding gestolen, het is nog niet exact bekend wat er weg is. De daders zijn weggereden in een donkerkleurige auto. De politie verzoekt getuigen zich te melden.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie