Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OHRA introduceert New Energy fonds

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Namens onze cliënt OHRA B.V. zenden wij u het heden ter publicatie vrijgegeven persbericht toe.

OHRA introduceert New Energy fonds

Arnhem, woensdag 8 november 2000 - OHRA B.V. introduceert het OHRA New Energy Fonds. Dit beleggingsfonds belegt wereldwijd in bedrijven die actief zijn op het gebied van nieuwe vormen van energie; van energieopwekking tot en met -distributie. Het fonds zal vanaf 1 december 2000 genoteerd zijn op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

De technologische ontwikkeling op het gebied van energieopwekking komt in een stroomversnelling. Nieuwe methoden om energie op te wekken, zoals de brandstofcel en het zonnepaneel, worden door verbeterende technologieën steeds goedkoper. Daarmee ontstaan interessante alternatieven voor de traditionele brandstoffen, zoals olie en gas.

Het OHRA New Energy Fonds belegt in bedrijven die sterk kunnen profiteren van de nieuwe ontwikkelingen rond energietechnologie. De segmenten waarop het fonds zich gaat richten zijn:

Energie opwekkings- en opslagtechnologieën: bijvoorbeeld producenten van brandstofcellen, microturbines, vliegwielen, zonnepanelen en windmolens.

Faciliterende ondernemingen: waaronder leveranciers van technologieën c.q. onderdelen voor de bouw van apparatuur voor elektriciteitsopwekking.

Infrastructuur: bedrijven die actief zijn op het gebied van distributie van stroom aan de eindgebruiker.

Dienstverlening: bijkomende nieuwe dienstverlening zoals op het gebied van handel in energie (bijvoorbeeld via Internet) en gespecialiseerde factureringssystemen.

Vanwege het specifieke karakter van dit beleggingsfonds dient rekening gehouden te worden met een hoger risicoprofiel.

Achtergrond

Door de groei van de wereldeconomie neemt het gebruik van energie sterk toe. Dit geldt met name voor transport en computernetwerken. Naast een bewuster gebruik van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas, verschijnen er steeds meer innovatieve oplossingen die vaak ook schoner en efficiënter zijn.

De kosten van deze nieuwe vormen van energieopwekking worden steeds lager, waardoor het op grote schaal gebruiken van deze energietechnologieën snel dichterbij komt. Dit proces kan worden versneld door stijgende prijzen van olie en gas.

Veelbelovende vernieuwingen vinden onder meer plaats op het gebied van zonnepanelen, brandstofcellen, microturbines, vliegwielen en windturbines.

Nieuwe vormen van energieopwekking worden in belangrijke mate gestimuleerd door de volgende ontwikkelingen:

Milieu: Een van de belangrijkste markten is die van transport. Zo zal voor wat betreft de energieopwekking bij wegvervoer de verbrandingsmotor geleidelijk worden vervangen door voertuigen waarbij de energie opgewekt wordt door een brandstofcel. Deze ontwikkeling zal in vele landen door wet- en regelgeving worden gestimuleerd, vooral om sterke milieuvoordelen te behalen op het gebied van uitstootvermindering.

Vraag naar kwaliteitsstroom: Een groot deel van het energieverbruik wordt aangewend voor de opwekking van elektriciteit. Van het elektriciteitsverbruik zelf gaat een toenemend deel naar pc's, internet en (telecom-)netwerken. Deze netwerken van de digitale economie vragen een hoge kwaliteit elektriciteit, waarbij de kans op stroomuitval of -storingen zeer klein is.

Deregulering van de elektriciteitsmarkt: In steeds meer landen krijgen particulieren en bedrijven in toenemende mate vrijheid in de keuze van stroomleverancier. Dit biedt tevens interessante mogelijkheden voor kleinschaliger energievoorziening voor woonhuizen en kantoren.

Inschrijving

Beleggers kunnen inschrijven bij alle Nederlandse bankinstellingen vanaf 9 november tot en met 30 november 2000. De eerste dag van verhandeling is 1 december 2000. De inschrijfprijs is vastgesteld op 25 Euro per aandeel.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Jaco Aardoom Ad Schellen Directeur OHRA Beleggingen beheerder van het OHRA Beheer B.V. New Energy Fonds Tel.: 026 - 400 9547 Tel.: 026 - 400 7166

Het prospectus kunt u opvragen via e-mail adres: (p.vandendam@ohra.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie