Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dit jaar weer twee wijkschouwen in Capelle aan den IJssel

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Dit jaar weer twee wijkschouwen

Weet u het nog?

De wijkschouw is bedacht door de gemeente Capelle aan den IJssel en inwoners van Capelle. Het is één van de middelen waarmee de gemeente en Capellenaren elkaar en elkaars wensen en mogelijkheden beter leren kennen en begrijpen. Een goed middel om met elkaar te werken aan een goede buurt, waar u met plezier woont. Net als vorig jaar in de wijken Oostgaarde en Schollevaar-Oost zijn er dit jaar weer twee wijkschouwen.
De wijkschouw gaat over groen en grijs, dus over beplanting, bestrating, verlichting en dergelijke. Of gaat over bepaalde themas zoals parkeerplaatsen en (brom)fietsroutes.

Dus wilt u wat kwijt over de wijk, kom dan even buurten!

Wijkschouw Schenkel

Dit jaar zijn er weer twee wijkschouwen. De eerste wijkschouw is in Schenkel. Op woensdag
8 november komt dan een team ambtenaren onder leiding van de wijkwethouder Gerard van den Akker op bezoek. De wijkschouw in Schenkel begint om ongeveer 12.30 uur en duurt tot 19.00 uur. In overleg met het WijkOverlegPlatform Schenkel is een route door de wijk opgesteld. U kunt deze dag de route in zn geheel meelopen of ergens op de route instappen met uw opmerkingen of suggesties.

De route wordt op woensdag 1 november op de gemeentelijke voorlichtingspagina in deze krant geplaatst. Ook ontvangen alle inwoners van Schenkel diezelfde week een folder waarin de bedoeling van deze dag uitgelegd wordt. Hierin staat ook de route en het programma nogmaals vermeld.

Wijkschouw Middelwatering

De tweede wijkschouw is een week later in de wijk Middelwatering. Op woensdag 15 november 2000 komt dan weer een team ambtenaren onder leiding van wijkwethouder Paul van den Eijnden in uw wijk op bezoek. Deze wijkschouw start om 12.30 uur in het gemeentehuis en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Voor bewoners van Middelwatering geldt ook dat ze mee kunnen lopen of onderweg op de route kunnen instappen.

Het programma en de routes worden op woensdag 8 november op deze voorlichtingspagina bekend gemaakt. De inwoners van Middelwatering ontvangen in de week voorafgaand aan de wijkschouw een folder met nadere informatie.

Tijdens de wijkschouw doen de teamleden u nog geen beloftes of toezeggingen. De gemeente belooft u wel dat zij serieus naar alle aangegeven plaatsen kijkt. Wij onderzoeken in hoeverre uw wensen (snel) realiseerbaar zijn. Wij laten u ook weten wat wij met uw op- en aanmerkingen gaan doen.

Na de wijkschouw

Na de wijkschouw heeft de gemeente een goed overzicht van alle plaatsen in de wijk die de bewoners belangrijk vinden. Ambtenaren beoordelen de dagen na de wijkschouw alle geschouwde plaatsen. Wat direct aangepakt kan worden, doen we ook direct. Maar, u kunt zich ook indenken dat andere zaken wat meer tijd vragen. In ieder geval laten we u zo snel mogelijk weten wat de gemeente doet met de door u aangewezen plaatsen.

Voor meer informatie omtrent de wijkschouwen en de programma's, kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van de gemeente, telefoon 284 84 84.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie