Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak Fries Merenproject goed ontvangen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Plan van aanpak Fries Merenproject goed ontvangen

Het ambitieuze Plan van Aanpak Friese Meren is goed ontvangen. Dat mag blijken uit de reacties hierop van allerlei instanties en overheden die aan de uitvoering ervan zullen meewerken. Voor de zomervakantie werd het plan in concept al vastgesteld en toen is besloten dat het een goede zaak zou zijn te peilen hoe er over de opzet gedacht wordt. De noodzaak en aanpak van de revitalisering van het Friese merengebied wordt - zo blijkt uit die ronde breed onderschreven. Het Plan van Aanpak (+ de reactienota) wordt op 20 november verder besproken in de statencommissie Ruimtelijke Ordening en definitief vastgesteld in de statenbijeenkomst van 20 december a.s.

Het Fries Merengebied is het watersportgebied bij uitstek. De Provincie wil dit graag zo houden en doet daarom de komende 10 jaar een forse kwaliteitsinjectie door het baggeren van vaarwegen en meren, het oplossen van knelpunten in het weg- en waterverkeer en door het versterken van de toeristische infrastructuur. En dat samen met allerlei partijen en belanghebbenden. Het Fries Merenproject is dan ook een ambitieus plan tot uitvoering van allerlei projecten. Na het definitief akkoord van de Staten zal zo snel mogelijk het projectbureau los gaan en beginnen met de uitvoering van de eerste projecten. Dat gebeurt via een trajectenaanpak, zodat zodra een traject klaar is de watersporter er meteen gebruik van kan maken. In totaal gaat het om 12 trajecten. Er wordt gestart met vier daarvan. De totale investeringssom wordt geschat op zon 700 miljoen. De geld moet worden opgebracht door provincie, gemeenten, rijk, Europa en door het bedrijfsleven. Het plan omvat zon 70 projecten voor recreatieve voorzieningen, het aanpakken van 145 baggerknelpunten, 57 projecten om vaste bruggen te verhogen en de aanleg van 5 aquaducten.

Nummer: 205
Datum: 8 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie