Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie subsidieert sport-bevordering in Friese gemeenten

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

F. 45.000,- voor stimulerende sportieve activiteiten in vijf Friese gemeenten

Gedeputeerde Staten hebben aan de Stichting SCALA Friesland een subsidie verleend van 45.000,-. Deze subsidie is aangevraagd voor vijf pilot-projecten in vijf Friese gemeenten, met als doel het stimuleren van sportieve activiteiten van mensen met een chronische aandoening en/of lichamelijke handicap. De pilot-projecten worden uitgevoerd in de gemeenten Dongeradeel, Heerenveen, Lemsterland, Skarsterlân en Weststellingwerf.

Het project bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder:
- benaderen van mensen met een chronische aandoening/lichamelijke handicap, die willen sporten (onder andere via ziekenhuizen, patiëntenorganisaties, gemeenten);

- een screening: wat kan en wil de deelnemer;
- een bewegingsintroductieprogramma van twaalf weken (iedere week een uur);

- een vervolgprogramma met een looptijd van een sportseizoen, dus dertig tot veertig weken;

- zorgen voor continuering: vanaf het begin van het project worden de lokale sportverenigingen erbij betrokken zodat zij het stokje over kunnen nemen.

SCALA is het samenwerkingsverband tussen Sport Fryslân, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS), het coördinatiecentrum Chronisch Zieken Noord-Nederland, het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) en de afdeling Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Nummer: 207
Datum: 8 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie