Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe vluchten ALM belangrijke impuls voor toerisme Curaçao

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Toeristenbureau positief over uitbreiding vluchtcapaciteit Nieuwe vluchten ALM belangrijke impuls voor toerisme Curaçao

Willemstad/Rotterdam, 8 november 2000 - Het Curaçao Tourism Development Bureau (CTDB) is verheugd over het feit dat Air ALM, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Nederlandse Antillen, binnenkort rechtstreekse vluchten tussen Curaçao en Amsterdam Schiphol gaat uitvoeren. "Door deze vluchten neemt de capaciteit van vliegtuigstoelen tussen Nederland en de Nederlandse Antillen aanzienlijk toe en dat is hard nodig", aldus Brenda Benjamin, de aanstaande marketing directeur van het CTDB in Nederland.

Het aantal beschikbare stoelen op vluchten naar Curaçao is met name in het hoogseizoen beperkt. Volgens Benjamin zal een uitbreiding van de stoelencapaciteit op deze route een positieve uitwerking hebben op de ontwikkeling van het toerisme op Curaçao. "Op dit moment wordt op het eiland bovendien hard gewerkt aan de uitbreiding van de hotelcapaciteit. Hierdoor wordt Curaçao voor meer Nederlandse toeristen toegankelijk en aantrekkelijk." De concurrentiepositie van Curaçao in het Caribisch gebied zal hierdoor verbeteren, meent zij.

Air ALM zal vanaf 10 december aanstaande op woensdag en zondag rechtstreeks vliegen tussen het vliegveld Hato op Curaçao en Amsterdam Schiphol. De vluchten vanaf Amsterdam vertrekken om 12.40 uur en zullen om 17.30 aankomen op Curaçao. De vluchten vanaf Curaçao vertrekken om 19.00 uur en komen de volgende ochtend om 09.00 uur aan op Amsterdam. Voor deze verbinding wordt een MD-11 vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij CityBird ingezet. Tickets worden verkocht via alle reisorganisaties en reisburo's in Nederland. De prijs van een ticket ligt tussen de f 1289,-- (economy class) en de f 4369,-- (business class).

Uitbreiding van de vliegverbindingen hebben een positief effect op de prijs. Bovendien nemen de keuzemogelijkheden voor de consument toe. Het CTDB hoopt om deze reden dat, wanneer de 'open sky' overeenkomst in april 2001 wordt geëffectueerd, meer toeristen uit Nederland hun weg naar Curaçao zullen vinden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie