Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzet Brokat AG in derde kwartaal met 143 procent gestegen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BROKAT AG

Omzet Brokat AG in derde kwartaal met 143 procent gestegen

Investeringen in markt van de toekomst Mobile Business / Snelle integratie van Blaze en Gemstone / Strategisch belangrijke samenwerkingsverbanden en nieuwe klanten

Nieuwegein, 8 november 2000. Brokat AG, marktleider op het gebied van software voor e-business, verhoogde haar omzet in het derde kwartaal 2000 ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar van DM 23,4 miljoen naar DM 56,9 miljoen, een verhoging van 143 procent. Ook dit kwartaal steeg het buitenlandse aandeel in de totale omzet, en wel van 43 naar 55 procent. Het ging hier voornamelijk om een organieke groei. Voor het eerst kon Brokat 18 procent omzet genereren met projecten op het gebied van Mobile Business.

Brokat bereikte een winst voor belastingen, rente, afschrijvingen en deelname door werknemers van DM -19,7 miljoen tegenover DM -9,1 miljoen in het derde kwartaal van 1999. Dit resultaat is het gevolg van versterkte investeringen in de afdeling Mobile Business en van de integratiekosten die door de aankopen zijn ontstaan. De entree in de M-business-markt ging gepaard met een aanzienlijke opstartinvestering voor marketing en verkoop.

In totaal bereikte Brokat in de verslagperiode een nettoresultaat van DM -56,5 miljoen. In de vergelijkbare periode van het voorgaande jaar was dit DM -24,5 miljoen. Bij dit nettoresultaat zijn lasten uit het deelnameprogramma voor werknemers ad DM -11,4 miljoen en goodwill-afschrijvingen ad DM -16,7 miljoen inbegrepen. Beide posten moeten volgens de richtlijnen van US-GAAP wel op de balans worden opgenomen maar zijn niet van invloed op de liquiditeit.

De bruto-winstmarge ligt als gevolg van verhoogde uitgaven voor strategische projecten in de Mobile Business op 41,3 procent, wat ca. 14,7 procent lager is dan in het desbetreffende kwartaal van het voorgaande jaar. Dit op korte termijn bereikte effect is gebaseerd op omvangrijke serviceverlening die aan deze referentieprojecten verbonden is en die bij vervolgprojecten in de toekomst door partners zal worden geleverd.

In vergelijking met het tweede kwartaal verhoogde Brokat haar omzet in het derde kwartaal met 32 procent. In de periode van januari tot en met september 2000 boekte Brokat een omzetgroei van 109 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van het voorgaande jaar. Het aandeel buitenland steeg in die periode van 27 procent naar 57 procent. Per 30 september 2000 had de onderneming in totaal 1267 werknemers in 17 landen.

De lasten voor de deelname van werknemers zijn ontstaan door het verschil tussen de in het najaar van 1998 en 1999 vastgestelde uitgifteprijzen van aandelenopties en de huidige beurskoers. Aangezien de koers van het Brokat-aandeel ondanks de daling van de laatste maanden per 30 september 2000 sedert de beursgang 451 procent is gestegen, blijven de niet cash-relevante posten op dit gebied hoog. Vergelijkbare Amerikaanse ondernemingen passen deze vorm van balans opmaken niet toe.

Omzetten uit licenties en samenwerking met andere bedrijven verder gestegen
Hoewel Brokat in de M-business enkele projecten voornamelijk met eigen capaciteit heeft gerealiseerd, kon de onderneming ook in samenwerking met andere bedrijven haar omzet verhogen. Die verhoging bedroeg in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar 119 procent, in geld uitgedrukt een verhoging van DM 4,9 miljoen naar DM 10,8 miljoen. De strategisch belangrijke handel in software-licenties groeide in de kwartaalsvergelijking met 207 procent van DM 7,2 miljoen naar DM 22 miljoen.

Snelle integratie Amerikaanse bedrijven
Met de afronding van de beide in juni aangekondigde aankopen onderbouwde Brokat haar consequente koers van internationalisatie. De integratie van de beide softwarehuizen Blaze Software, Inc., San Jose (Californië) en Gemstone Systems, Inc., Beaverton (Oregon), is zowel aan de productiekant als aan de strategische kant al in een zeer vergevorderd stadium. Zo werd de Blaze Advisor Solutions Suite bijvoorbeeld reeds in de GemStone/J applicationserver en het e-services-platform Twister van Brokat geïntegreerd. Klanten van alle drie de bedrijven hebben op die manier rechtstreeks voordeel van het samenspel tussen de producten.

De overname van Gemstone werd op 30 augustus en die van Blaze op 29 september 2000 officieel afgerond. Beide bedrijven worden sindsdien geconsolideerd. Alleen in de VS behaalde Brokat al 21 procent van haar totale omzet. Gemstone heeft met een omzet van DM 5,6 miljoen een substantiële bijdrage geleverd aan de sterke omzetgroei in de VS. Brokat verstevigt daardoor haar aanwezigheid in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt op dit gebied. Per 30 september 2000 waren 524 van de 1267 medewerkers werkzaam in de VS.

Nieuwe klanten en samenwerkingsverbanden
De Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), een van de vijftig grootste financiële instellingen ter wereld, biedt haar klanten een Mobile Banking Service op basis van de Brokat-technologie aan. De basis hiervan vormt het e-services-platform Twister. De cliënten van de bank kunnen met hun mobiele telefoon informatie opvragen over de actuele beurskoersen, hun rekeningsaldo of de huidige waarde van hun effectendepot. Bovendien kan de bank hen op de hoogte houden van nieuwe emissies, beleggingsmogelijkheden en nieuwe dienstverlening.

Om haar activiteiten in de M-business-markt uit te breiden, nam Brokat in augustus met USD 12 miljoen in MyAlert.com deel. Dit Spaanse bedrijf biedt op een internet-portal gepersonaliseerde diensten aan zijn cliënten aan. De cliënt ontvangt informatie in de vorm van een SMS-bericht (Short Message Service) of e-mail over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld beursinformatie en aandelenkoersen.

In het vorige kwartaal hebben opnieuw enkele bedrijven van naam gekozen voor de technologie van Brokat. Zo gaan nu ook de Aziatische financiële dienstverlener 2cube.com en MLP AG over op het e-services platform Twister van Brokat, met inbegrip van de bijbehorende toepassingen. Bovendien sloot Brokat voor de VS een strategische verkoopovereenkomst af met Compaq, een van de grootste leveranciers van computersystemen.

Vooruitblik
De in het derde kwartaal afgesloten projecttransacties, die gepaard gingen met een hoog aandeel aan serviceverlening, zullen in de volgende kwartalen hun (positieve) weerslag vinden in vermeerderde licentie-inkomsten. Brokat heeft door de samenwerking met Siemens een sterke partner gekregen die deze serviceverlening in vervolgprojecten gaat overnemen. Daardoor is Brokat in staat ook op de nieuwe markt voor Mobile Business in versterkte mate licentietransacties af te sluiten.

'In het derde kwartaal hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in een succesvolle entree in de M-business-markt,' verklaart Stefan Röver, chief executive officer (CEO) en woordvoerder van de directie van Brokat AG. 'Daardoor bevinden we ons in een uitstekende positie om op deze groeiende markt snel een plaats als marktleider te veroveren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze strategie op de middellange en lange termijn zal renderen', aldus Röver.

De belangrijkste kerncijfers van Brokat AG

3e kwartaal 1999 3e kwartaal 2000 Omzet 23,4 56,9 Winst voor belastingen,
rente, afschrijvingen
en deelname door werknemers -9,1 -19,7 Nettoresultaat -24,5 -56,5 Brutowinst 56,0% 41,3% Aantal werknemers 548 1267

Brokat AG
Brokat behoort tot de internationaal toonaangevende leveranciers van software voor E-Business. In het marktsegment internet-banking is het bedrijf wereldwijd marktleider. Voornaamste product is het modulaire E-Services-platform Twister. Deze niet aan een branche gebonden software integreert bestaande IT-systemen en toepassingen in bedrijven en verbindt deze veilig met verschillende elektronische kanalen zoals Internet of mobiele communicatie. Twister voorziet in functionaliteiten voor Customer Relationship Management en Enterprise Application Integration. Reeds meer van 2000 cliënten maken gebruik van Twister, waaronder Allianz, AXA, Deutsche Bank 24, ABN AMRO, Cable & Wireless HKT, Consors, DBS-Bank Singapore, debitel, Schweizer Post, SE-Banken, Toronto Dominion Bank en Union Bank van California. Brokat werd in 1994 opgericht en heeft thans meer dan 1300 werknemers in 17 landen. In het kalenderjaar 1999 behaalde het bedrijf een omzet van DM 94 miljoen.
Het hoofdkantoor van Brokat AG is gevestigd in Stuttgart. Informatie over Brokat en de producten zijn ook te vinden op internet, www.brokat.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Contact:Noël Olivier
Public Relations
NB-COM
Beechavenue 2
1119 PT Schiphol-Rijk
Postbus 75750
1118 ZX Schiphol-Rijk
Tel. +31 20 655 88 88
Noelo@nb-com.nl
www.nb-com.nl


08 nov 00 15:04

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...