Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BASF in Nederland realiseert belangrijke omzetstijging

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BASF

BASF in Nederland realiseert belangrijke omzetstijging

De eerste negen maanden van dit jaar is voor de bedrijven van BASF in Nederland goed verlopen. BASF Nederland B.V. realiseerde een omzet van 367 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van 25%. De jaaromzet van BASF Nederland zal voor 2000 dan ook boven de 1 miljard gulden komen.

Deze stijging is het gevolg van een aantal factoren. Zo geldt er voor de meeste producten van BASF een duidelijk gestegen vraag ten opzichte van 1999. Bijvoorbeeld de vraag naar kunststoffen voor de bouw- en verpakkingsindustrie laat aanzienlijke groeicijfers zien. Daarnaast zijn de grondstofprijzen fors hoger door de gespannen oliemarkt. Met enige vertraging leidt dit tot hogere afzetprijzen voor veel BASF-producten.

Voor 2001 verwacht BASF Nederland eveneens een verbetering van haar resultaat.

E-commerce staat ook binnen de chemische sector volop in de belangstelling. BASF loopt wat dit onderwerp betreft op vele terreinen voorop. President-Directeur Harry de Vries: "Vele initiatieven op het gebied van elektronische marketplaces zijn het afgelopen jaar opgestart en zullen de komende jaren versterkt worden doorgevoerd. Klanten van enkele productgroepen kunnen inmiddels via het internet hun orders invoeren en de afhandeling ervan op de voet volgen. Via deze weg is ook aanvullende productinformatie te verkrijgen."

Tevens versterkt BASF de band met haar klanten en relaties door het aanbieden van EDI- (Electronic Data Interchange) en VMI- (Vendor Managed Inventory) oplossingen. BASF richt zich met haar E-commerce activiteiten op het leveren van extra service, het versterken van de relatie met de klant en het vergroten van de efficiëntie.

Dit jaar is Cyanamid, een onderdeel van American Home Products, overgenomen door BASF. Hiermee behoort BASF wereldwijd en in Nederland tot de top-3 op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen. De producten van Cyanamid vormen een uitstekende aanvulling op het productportfolio van BASF. Alle Nederlandse activiteiten van Cyanamid zullen ondergebracht worden bij de verkooplocatie van BASF Nederland in Arnhem.

Per 1 oktober 2000 heeft de BASF haar Europese activiteiten op het gebied van textiele kleurstoffen afgestoten naar de firma Dystar. Dystar is een joint venture van Bayer, Hoechst en BASF.

Knoll B.V.

In de eerste negen maanden van 2000 is bij Knoll B.V. een omzetdaling van 2,3% ten opzichte van het vorige jaar genoteerd. De omzet komt zo voor Knoll op 6,5 miljoen euro. Deze omzetdaling is toe te schrijven aan de hevige concurrentie van generieke geneesmiddelen voor het productenpakket van Knoll, dat overwegend bestaat uit niet meer gepatenteerde producten. Maar ook door parallel importen wordt omzetverlies geleden. Daarnaast hebben de Prijzenwet en het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem een dempende werking op de prijzen. Door een consequent programma ter beheersing van de kosten en het focussen op enkele kernproducten zal de winstbijdrage dit jaar drastisch groeien.

De toekomstverwachtingen zijn hooggespannen en nauw verbonden met de nog uitstaande (Europese) registratie van Reductil®. Dit middel zal worden ingezet bij de behandeling van patiënten met overgewicht en moet de lokale omzet een positieve stimulans geven. Naar verwachting wordt Reductil in het voorjaar van 2001 op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Voor Sudco B.V. ligt de omzet van 2,4 miljoen euro boven die van 1999 (2,2 miljoen euro). Het segment van de markt waarin Sudco zich beweegt, kenmerkt zich ook door een hevige concurrentie waardoor de prijzen continu onder druk staan. Desalniettemin kon een omzetstijging van 5,9% gerealiseerd worden in de eerste negen maanden van 2000.

Wintershall Nederland B.V.

De omzet over de eerste negen maanden van 2000 bedroeg 104,5 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van 66%. De oorzaak van deze stijging is in de eerste plaats gelegen in een stijging van de gasproductie met 5%. In de tweede plaats zijn de olie- en gasprijzen natuurlijk enorm gestegen en hebben we te maken met een hogere dollarkoers.

Wintershall zal in het eerste kwartaal van 2001 een nieuw veld in productie nemen. Hiermee zal de gasproductie zich de komende jaren verdubbelen en wordt voor de komende jaren een omzet- en winststijging verwacht. Over de ontwikkeling van de olie- en gasprijzen is het onmogelijk om een voorspelling te doen.

BASF Drukinkt B.V.

BASF Drukinkt B.V. in Doetinchem heeft ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, een omzetstijging van 31% gerealiseerd. Daarmee bedraagt de omzet over de eerste negen maanden van 2000 18,3 miljoen euro.

De stijging van de omzet is in de eerste plaats toe te schrijven aan de hoge conjunctuur, wat onder andere resulteert in meer kleur in de kranten, meer personeelsadvertenties en meer reclame. Maar ook de acquisitie van nieuwe klanten in bestaande en in nieuwe exportlanden heeft bijgedragen tot de omzetgroei.

In 2000 heeft BASF Drukinkt B.V. haar nieuwe distributiecentrum voor kranteninkten in gebruik genomen. Daarnaast heeft het bedrijf dit jaar voor het eerst activiteiten ontplooit op de Nederlandse markt voor verpakkingsdrukinkten. Tevens heeft men zich, in samenwerking met een Nederlandse agent, beziggehouden met de ontwikkeling van de afzet van drukplaten.

De toekomstverwachtingen van het bedrijf zijn positief. Voor alle sectoren waarin het bedrijf actief is, verwacht men een toename van de afzet.

BASF Coatings Nederland B.V.

In de eerste negen maanden van 2000 realiseerde het bedrijf een omzet van 14,6 miljoen euro, hetgeen een omzetstijging betekent van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging werd met name gerealiseerd door een vergroting van het marktaandeel in de autoreparatielakken, waar een groei van 18% werd gerealiseerd. De omzet van de industrielakken nam af met 9% als gevolg van een stagnerende markt.

BASF Coatings Nederland B.V. zal in de nabije toekomst haar klantenbestand in de autoreparatielakken verder uitbreiden. Verder werkt men, bij de invoering van de nieuwe oplosmiddelarme producten, aan een intensivering van de samenwerking met zowel technische als commerciële medewerkers van de afnemers.Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...