Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam wil indoor topsportcentrum vestigen in Noord

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Amsterdam wil internationaal indoor topsportcentrum vestigen in Noord

Amsterdam wil internationaal indoor topsportcentrum vestigen in Noord

Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel om in Amsterdam een nieuw indoortopsportcentrum met een capaciteit voor circa 7500 toeschouwers te realiseren. Amsterdam kent een aantal topsportaccommodaties zoals de Sporthallen Zuid, de Apollohal, de Edenhal en Het Frans Otten Stadion. De capaciteit van deze accommodaties (maximaal 4000) is echter ontoereikend voor internationale topsportevenementen. Alleen in de RAI is er voldoende toeschouwerscapaciteit, maar die is slechts beperkt beschikbaar voor sportactiviteiten.

Het nieuwe indoortopsportcentrum krijgt - anders dan bijvoorbeeld de Ahoy in Rotterdam - primair een sportfunctie. Naast topsportevenementen zal het centrum ook worden gebruikt voor breedtesport (georganiseerde sport, commerciële sport en schoolsport). Het programma van eisen omvat onder meer de volgende punten: het centre-court is geschikt voor wedstrijden in alle takken van indoorsport (handbal, zaalvoetbal, basketbal en volleybal), de zaal moet makkelijk onder te verdelen zijn in kleinere hallen, (deels) mobiele tribunes bieden plaats aan maximaal 8000 toeschouwers en voldoende plaats voor benodigde voorzieningen. Het centrum moet goed bereikbaar zijn per openbaar vervoer en voldoende parkeergelegenheid bieden.

Vier potentiële Amsterdamse locaties zijn onderzocht en getoetst aan het programma van eisen: Sporthallen Zuid, Amsterdam ArenA, Riekerhaven en Amsterdam-Noord (Centrale Zone). De Centrale Zone Amsterdam-Noord en de Sporthallen Zuid blijken de beste locaties zowel vanuit ruimtelijk perspectief, als vanuit exploitatie oogpunt. Een vergelijking van deze locaties valt in het voordeel uit van Amsterdam-Noord. Het grote voordeel van deze locatie is dat het sportcentrum binnen een nieuwe stedenbouwkundige ontwikkeling valt, waardoor een in alle opzichten aan de eisen van deze tijd tegemoet komend sportcentrum te creëren is.

Aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord wordt gevraagd om plannen uit te werken voor het genoemde sportcentrum. Daarnaast krijgt de dienst Amsterdam Beheer de opdracht een plan te ontwikkelen voor de modernisering van de Sporthallen Zuid, zodat ook deze locatie aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Topport Amsterdam zal een plan opstellen voor de acquisitie van internationale sportevenementen en de ontwikkeling van topsportverenigingen in Amsterdam. Behandeling in de raadscommissie is op 23 november.

Amsterdam, 9 november 2000

Pb-97 Marga Kuperus 5523271
-

© gemeente Amsterdam - 9-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie