Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Logos krijgt voet aan de grond in Nederland

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MUIDERKRING LOGOS BV

Logos krijgt voet aan de grond in Nederland

PERSBERICHT
Leiderdorp, 9 november 2000

De Italiaanse multinational Logos krijgt voet aan de grond in Nederland

De Logos groep verwerft een meerderheidsaandeel van Algemeen Vertaalbureau Muiderkring, een bijzonder bedrijf dat al ruim 25 jaar in Nederland actief is.

De Logos groep, een van 's werelds marktleiders in meertalig informatie management en sinds kort ook actief in de uitgeverswereld, heeft een meerderheidsaandeel van 80% in het Algemeen Vertaalbureau Muiderkring verworven. Muiderkring is een gerenommeerd vertaalbureau, lid van de branchevereniging de ATA en al vele jaren drager van het kwaliteitskeurmerk, het 'ATA taalmerk'. Naast een ruime ervaring met veel voorkomende talencombinaties is Muiderkring gespecialiseerd in de talen van het Midden- en Verre Oosten. Het motto van dit vertaalbureau luidt dan ook 'Geen taal te gek'.

Het toevoegen van Muiderkring aan de Logos groep past in de internationale expansie strategie van Logos, en is het vervolg op de recente overname van Polyglot N.V., een Belgisch vertaalbureau waarvan Logos nu 51% van het aandelen in handen heeft, Polyglot France, met 67% van de aandelen en Bitez S.l., een Spaans bedrijf met 60% van de aandelen.

Muiderkring, al ruim 25 jaar actief op de Nederlandse markt, is een ideale partner voor Logos. De Logos groep wil zijn positie op de Nederlandse markt verstevigen en werkt al jaren samen met in Nederland gevestigde grote internationale bedrijven als Philips, Océ, Baan en Medtronic. De service voor bestaande klanten van Logos in Nederland wordt zo geoptimaliseerd. Ook streeft Logos naar een verdere uitbreiding van het klantenbestand, waarbij de belangrijkste doelgroep wordt gevormd door multinationals die hun basis in Nederland hebben.

Muiderkring-Logos B.V., de nieuwe naam van de Nederlandse vestiging, zal gaan werken met Logosys. Deze Logos management software zorgt voor de coördinatie van alle productie en marketing aspecten (strategische planning, procesdefinitie, klantenservice, vertaalmanagement en terminologie geheugens). Verder wordt door Logosys de kennis en ervaring van alle mensen die aan een project werken samengevoegd (projectmanagers, klanten, vertalers). Logosys en de Logos werkmethode laat Muiderkring delen in de kennis die de Logos groep de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd, waarvan niet alleen Muiderkring, maar zeker ook haar klanten zullen gaan profiteren.

In het verleden werkten er meer dan 200 professionele vertalers samen met Muiderkring. In zijn nieuwe vorm heeft Muiderkring-Logos via de Logos groep nu een wereldwijd netwerk van ongeveer 3000 vertalers tot haar beschikking.

Muiderkring-Logos draagt nu bij aan de belangrijke strategische positie van de Logos groep op de Europese markt, waarbij het concern zijn klanten een meer geïntegreerde service kan bieden op een internationaal niveau, dankzij samenwerking met de andere partners van de Logos groep in Engeland, Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, de Verenigde Staten, Griekenland Polen en Japan.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

De heer G. Reijns, directeur Muiderkring-Logos B.V. tel: 071 - 541 1660
e-mail: (g.reijns@muiderkring.com)
fax: 071 - 541 3223
website: www.muiderkring.com of www.logos.it


09 nov 00 13:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie