Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil een progressief college in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

PERSBERICHT SP gemeenteraadsfractie Utrecht

Utrecht, 9 november 2000.

SP wil een progressief college in Utrecht

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Utrecht geeft aan dat het gemeentebestuur uit een ander vaatje moet gaan tappen dan de afgelopen jaren. Leefbaar Utrecht heeft een enorme winst behaald en de SP heeft haar zetels behouden terwijl de collegepartijen stuk voor stuk hebben ingeleverd.

Voor wat betreft de SP ligt het voor de hand dat Leefbaar Utrecht het initiatief neemt voor de vorming van een college met een zo progressief mogelijke signatuur. De verkiezingsprogramma's van Leefbaar Utrecht en SP hebben een redelijke aansluiting met betrekking tot de belangrijkste thema's voor de komende periode, zodat er een basis aanwezig is voor een andere koers. GroenLinks en de Partij van de Arbeid zouden hierbij kunnen aansluiten als zij bereid zijn om afstand te nemen van een aantal onderdelen van hun oude beleid: het Utrecht Centrum Projekt, de HOV-busbanen en de spoorlanen.

Voor wat betreft het CDA en de VVD lijkt de kloof met het programma van Leefbaar Utrecht op het terrein van de infrastructuur te groot om aan de onderhandelingstafel te dichten. Ook voor wat betreft de standpunten over de eventuele verkoop van energiedistributiebedrijf REMU, de grootste financiële transactie van de komende raadsperiode, is duidelijk dat VVD en CDA een andere koers varen dan eerdergenoemde fracties.

De SP zal daarom bepleiten om de vorming van een progressief college als eerste optie te onderzoeken.

Inlichtingen: Paulus Jansen, tel. (06) 51844755.

Top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie