Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale ICT-toets 2000

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Internationale ICT-toets 2000

Nederland heeft de ambitie deel uit te maken van de Europese kopgroep op de elektronische snelweg: Nederland als digitale delta. Daartoe neemt het kabinet diverse acties en maatregelen. In de ICT-nota "De Digitale Delta, Nederland oNLine" (juni 1999) zijn deze gepresenteerd in vijf pijlers, die tezamen de basis voor de ICT-positie van ons land vormen.

De Digitale Delta kondigde aan dat het kabinet, met ingang van het jaar 2000, tweejaarlijks zelf een integraal beeld zal geven van de relatieve positie van Nederland op ICT-gebied, uitgaande van de vijf pijlers van ons ICT-beleid. Het kabinet wil daarom een beeld dat is toegesneden op die vijf pijlers. Daarbij geldt dat de pijlers elkaar versterken. De kracht van de ICT-basis wordt bepaald door de zwakste pijler. De ambitie van Nederland om tot de kopgroep te behoren, kan dan ook alleen maar worden waargemaakt als èlke pijler eerste klas op orde is.

Deze "Internationale ICT-toets 2000" is nu de eerste integrale rapportage over de kracht van de Nederlandse ICT-basis ten opzichte van die in de ICT-top van de wereld. De toets vergelijkt steeds de Nederlandse positie ten opzichte van deze landen, uitgaande van de vijf pijlers van De Digitale Delta:

de (tele)communicatie-infrastructuur

kennis en innovatie;
toegang en vaardigheden
regelgeving
ICT in de publieke sector

Voor de toets is Nederland steeds zoveel mogelijk vergeleken met eenzelfde groep landen ('toetslanden'), te weten: Australië
Cananda
Duitsland
Finland
Frankrijk
Japan
Singapore
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zweden

Deze landen worden tezamen worden vaak gezien als de mondiale ICT kopgroep.

Voor meer informatie:
www.minez.nl/nieuwskiosk/persberichten/2000/2000179.htm Hier kunt u tevens het rapport downloaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie