Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV pleit voor welvaart voor iedereen

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Welvaart voor iedereen, dus koppeling!
Regio Noord - (groningen@fnv.nl)

Dat is de eis die vanuit de FNV wordt gesteld. De koopkrachtverbetering van uitkeringsgerechtigden wordt bedreigd, zo laten berekeningen van de FNV zien. Ze wordt slechts voor de helft gerealiseerd. Er dreigt opnieuw achterstand voor uitkeringsgerechtigden. Daarom vindt op 21 november actie plaats in Den Haag. Vanuit Noord-Nederland wordt aan deze actie deelgenomen. Dit bericht geeft hierover inhoudelijke en praktische informatie.

Koopkracht wordt bedreigd.
Berekeningen laten zien dat de koopkrachtverbetering van de uitkeringsgerechtigden, die voor 2000 was beloofd in de vorm van koppeling plus 1 procent, slechts voor de helft wordt gerealiseerd. En door de belastingherziening en bijkomende maatregelen stijgt de koopkracht van de minima in 2001 met slechts 3,25 procent. Modaal en tweeverdieners met samen anderhalf keer modaal gaan er echter 4,25 procent op vooruit. Werknemers met het minimumloon krijgen er 6,25 procent bij. Zo dreigt opnieuw een achterstand voor de uitkeringsgerechtigden.

Actie
Daarom heeft de FNV-federatieraad op 30 oktober besloten om actie te voeren met zijn uitkeringsgerechtigden leden. Die actie zal plaatsvinden op 21 november bij de start van de plenaire behandeling van de belastingplannen.

De FNV heeft de volgende eisen

- nakomen van de belofte van 1 procent voor 2000: er is ½ procent gerealiseerd en nu wordt weer ½ procent gevraagd in de vorm van een eindejaarsuitkering (dwz ongeveer 100,-).
- Structureel maken van deze ½ procent die al in 1999 was beloofd voor de komende jaren
- Inlopen van de eerder opgelopen achterstand in de vorm van nog eens 1 procent structureel erbij
- Ongedaan maken van de achterstand die optreedt als gevolg van de belastingwijzigingen. Onderdeel van de actie is het aanbieden van een petitie aan de fiscaal woordvoerders van de politieke fracties in de Tweede Kamer.

Aanmelden
Er worden bussen ingezet voor het vervoer naar de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout 4 in Den Haag. Deelnemers in Friesland, Groningen en Drenthe moeten zich aanmelden bij het FNV-regiokantoor in Groningen. tel: 050-5240310
E-mail: anne-(marie.djoegan@fnv.nl) (FNV Regio Noord) Aanmelding is nodig om te bepalen of er mogelijk meerdere bussen moeten rijden vanuit één opstapplaats.

Vervoer naar Den Haag
Er gaan vanuit Noord-Nederland voor gezamenlijk vervoer bussen rijden. Elke bus heeft één startpunt en maakt één tussenstop. Aankomst in Den Haag: 10.45 uur en vertrek uit Den Haag: 15.00 uur.

Start: Groningen - NS Station, 6.45 uur
Via: Hoogeveen - NS Station, 7.45 uur

Start: Leeuwarden - NS Station, 7.25 uur
Via: Heerenveen - parkeerplaats Rest. Koningshof, 8.00 uur

Vergoeding van de kosten naar de opstapplaats geschiedt volgens de FNV-declaratieregeling. Er worden dus slechts beperkt reiskostenvergoedingen verstrekt: 40 ct. per kilometer óf openbaar vervoer 2e klasse. In de bussen worden declaratieformulieren verstrekt - de formulieren worden ingezameld op het centrale verzamelpunt in Den Haag. Het centrale verzamelpunt in Den Haag is:
Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, 2514 ED Den Haag.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie