Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kristallnacht-herdenking bij monument voor het Joods Verzet

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
"Kristallnacht"-herdenking op 9 november 2000 gaat door

Nederland Bekent Kleur zal dit jaar net al voorgaande jaren op 9 november de "Kristallnacht"-herdenking organiseren bij het monument voor het Joods Verzet. Het thema voor dit jaar is Vluchtelingen Welkom. Dit thema sluit aan bij de hoofdcampagne die Nederland Bekent Kleur is begonnen op 19 maart 2000.

In het aansluitend debat zal het thema uitgediept worden op het meer specifieke onderwerp: Racistich gemotiveerd geweld tegen vluchtelingen. Tal van incidenten in de laatste paar jaar laten zien dat waakzaamheid tegen racisme en fascisme noodzakelijk blijft.

Eerder vandaag is bekend geworden dat de herdenking van het Joods Verzet die gepland zou zijn voor 9 november niet doorgaat. Deze herdenking, die normaal plaatsvindt op 14 juni, had mogelijk plaats moeten vinden gelijktijdig met de "Kristallnacht"-herdenking. Om redenen van veiligheidsoverwegingen heeft de heer Aronson van het Comité Joods Verzet aangegeven deze herdenking af te gelasten.

Op dit moment onderzoekt Nederland Bekent Kleur nog in hoeverre en op welke wijze zij aandacht zal geven aan de meer actuele gebeurtenissen in Nederland.


Meer informatie
Bastiaan van Perlo: tel: 020 - 689 75 55 / 06 246 166 28


---
Nederland Bekent Kleur
tel: 020 - 689 75 55
www.nederlandbekentkleur.nl

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie