Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewijzigd bestemmingsplan 'Barger-Westerveen' Emmen

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: bestemmingsplan 'Barger-Westerveen'

Gewijzigd bestemmingsplan 'Barger-Westerveen'

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het gewijzigde bestemmingsplan 'Barger-Westerveen'. Zij stelt de raad voor dit gewijzigde bestemmingsplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan wordt gewijzigd omdat het Van der Valk concern heeft verzocht om in de omgeving van de afslag N37 nabij de Dikkewijk een hotel-accommodatie te mogen vestigen. Dit verzoek past in de gemeentelijke visie voor dit gebied en vormt de directe aanleiding tot het opstellen van het bestemmingsplan.

Fastfoodrestaurant

Naast een hotel/restaurant voorziet het plan in de mogelijke vestiging van een fastfoodrestaurant. Middels een wijzigingsbevoegdheid (art.11 WRO) kan een benzineverkooppunt worden gerealiseerd. Tevens kan de bestemming 'Horeca' met twee ha. worden uitgebreid (aansluitend op het bestaande bebouwingsvlak). Deze wijzigingsbepaling is opgenomen om een eventuele uitbreiding van de horeca-accommodatie mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan voorziet verder in regelingen voor de in het plangebied aanwezige woningen (vrijstaande woningen en landelijke woonbebouwing), de twee veldschuren, de
rioolwaterzuiveringsinstallatie en de aanwezige aardgastransportleidingen.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie