Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veranderingen in beleid speelautomaten Hilversum

Datum nieuwsfeit: 09-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Veranderingen in beleid speelautomaten

Als gevolg van de in werk treding van de gewijzigde Wet op de kansspelen zal het aantal plaatsen waar kansspelautomaten mogen staan, verminderen van 171 tot 81. Daar staat tegenover dat in horecabedrijven waar het café- of restaurantbezoek op zichzelf staat voortaan twee in plaats van één speelautomaat mag staan.

Dit zijn enkele gevolgen die de gemeente in beeld heeft gebracht naar aanleiding van de in werking treding van de gewijzigde wet en het daarbij behorende speelautomatenbesluit 2000.

In Hilversum zijn er vergunningen afgegeven voor 158 kansspel- en 124 behendigheidsautomaten. De kansspelautomaten zullen moeten verdwijnen uit de zogenaamde laagdrempelige inrichtingen. Daarmee worden gelegenheden bedoeld die het publiek niet in de eerste plaats pleegt te bezoeken voor het nuttigen van alcohol en/of een maaltijd.

De bespelers van de kansspelautomaten zullen voortaan minstens 18 jaar moeten zijn. Die automaten moeten ook voldoen aan nieuwe eisen, waardoor - zo verwacht de wetgever - het verslavend karakter vermindert.

Het nieuwe speelautomatenbeleid is vastgelegd in de Speelautomatenverordening Hilversum 2000. Burgemeester en wethouders hebben daarmee ingestemd. Op donderdag 16 november vergadert de raadscommissie Bestuur over de nieuwe verordening. Omdat de gemeentelijke beleidsvrijheid zich beperkt tot het vaststellen van het maximum aantal behendigheidsautomaten, vindt het college inspraak niet nodig.

De desbetreffende horeca-ondernemers zullen persoonlijk van de veranderingen op de hoogte worden gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie