Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg fietspad Horvathweg/Spaanseweg Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Aanleg fietspad Horvathweg/Spaanseweg

(10-11) Het College van B. en W. stelt aan de raad voor om een krediet van fl. 950.000 ter beschikking te stellen voor de realisatie van het fietspad Horvathweg tussen de Spaanseweg en het Aelbrechtsplein.

De Horvathweg is in het Regionale Verkeers- en Vervoersplan van de Stadsregio Rotterdam aangewezen als belangrijke route in het regionale fietsroutenetwerk. Er is momenteel echter sprake van een dusdanig slechte verbinding, dat gesproken kan worden van een missing-link in dit fietsroutenet. Om dit op te heffen is voorzien in een tweerichting fietspad aan de zuidzijde van de Horvathweg en een tweerichting fietspad tussen de Spaanseweg en het Aelbrechtsplein.

Voor een veilige en vlotte doorstroming van fietsers moet het autoverkeer ter hoogte van de aansluiting van A.v.Stolkweg op de Horvathweg straks voorrang verlenen aan het fietspad. Ook regelen verkeerslichten de aansluitingen van het fietspad op het Aelbrechtsplein en de Spaanseweg.

Het project zal in 2001 gereed zijn. De totale kosten voor het fietspad bedragen fl. 2,75 miljoen, waarvan de deelgemeente Delfshaven en de Stadsregio ook een deel bijdragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie