Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Hemophilia, blood-borne infections

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit MaastrichtPersbericht
PR en Voorlichting
30.10.2000
PR&V 00/075

Wetenschappelijke gebeurtenissen aan de UM

Hemophilia, blood-borne infections, inhibitors.
Promotie mrs. Elena Santagostino MD
in de Faculteit der Geneeskunde.
Treatment of haemophilia and its complications; A focus on Safety Aspects. Promotores: Prof.dr. H.C. Hemker;
Prof.dr. P.M. Mannucci (University of Milan).
Vrijdag 10 november 10.00 uur

Lijders aan bloederziekte, dat wil zeggen hemofilie A of B, kunnen een praktisch normaal leven leiden als de ontbrekende stollingsfactor geregeld intraveneus wordt toegediend in de vorm van preparaten bereid uit menselijk plasma. Dit brengt het risico met zich mee dat bepaalde virussen, zoals het humaan immuundeficientie virus (HIV) en het hepatitis C virus worden overgebracht. Elena Santagostino beschrijft in haar proefschrift de status van een groot patiëntenbestand in en rond Milaan en de opties voor het voorkomen en behandelen van infecties. Praktisch alle volwassen ernstige hemofiliepatiënten blijken besmet met hepatitis C virus en 30% met HIV. Tien jaar na seroconversie blijkt 71% van de seropositieven nog AIDS-vrij. Verscheidene hemofiliepatiënten bleven HIV-negatief ondanks massieve infusie, in de jaren 1980-85 van besmet materiaal. Deze waarnemingen geven belangrijke informatie over de aard en het wezen van de HIV-infectie. In de jongere generatie hemofiliepatiënten kunnen deze infecties nu worden voorkomen. Waakzaamheid blijft echter geboden voor andere virussen die sterilisatieprocedures weerstaan (bv parvovirus B19). Op den duur zullen recombinantpreparaten veiliger blijken dan preparaten van humane oorsprong.

Noot voor de pers:
Meer informatie wordt verstrekt door de afdeling PR & Voorlichting, tel.(043) 388 2671, fax(043) 388 4880. Email: (pers@voorlichting.unimaas.nl) Voor urgente zaken buiten kantooruren tel. 06 2127 5612. De persberichten van de UM staan ook op Internet: www.pers.unimaas.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie