Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feitenreconstructie inspecties vuurwerkramp naar Kamer

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK:Feitenreconstructie inspecties vuurwerkramp naar Kamer

Feitenreconstructie inspecties over vuurwerkramp Enschede naar Tweede Kamer

Vandaag heeft minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de gezamenlijke feitenreconstructie van acht inspecties over de vuurwerkramp in Enschede naar de Tweede Kamer gestuurd.

De reconstructie is opgesteld door de Inspectie Brandweerzorg en Rampenbestrijding, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Inspectie voor de Politie, de Rijksverkeersinspectie, de Inspectie Milieuhygiëne, de Inspectie van de Ruimtelijke Ordening, de Inspectie van de Volkshuisvesting en de Arbeidsinspectie.

De reconstructie is louter een opsomming van relevante feiten en gebeurtenissen, en bevat geen toelichtingen, analyses, conclusies of aanbevelingen. De verschillende inspecties gebruiken de reconstructie als vertrekpunt voor hun verdere, afzonderlijke rapportages, die later dit jaar worden verwacht.

Gezien het ontbreken van analyses en conclusies in dit stadium, trekt het kabinet nu geen conclusies uit de reconstructie. Een kabinetsreactie komt er als de definitieve rapportages van de verschillende inspecties én het eindrapport van de Commissie Onderzoek Vuurwerkramp (commissie-Oosting) bekend zijn.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie