Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-11-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.00 uur
Verlichtingscontrole

VLEUTEN - DE MEERN - Donderdagochtend heeft de politie op verschillende plaatsen in Vleuten de verlichting van tweehonderd en dertig scholieren gecontroleerd bij negentig fietsen bleek de verlichting niet in orde. De scholieren kregen een formulier mee om bij de plaatselijke fietsenmaker de verlichting te laten repareren. Binnenkort zullen de fietsende scholieren weer worden gecontroleerd. Als de verlichting dan nog niet in orde is volgt een bekeuring.

Bij een verlichtingscontrole op de Prins Hendriklaan in Utrecht tussen zeven en negen uur werden drieënvijftig bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting.

Verwarde man in slaapkamer

UTRECHT Vrijdagochtend om tien voor half vier werden de bewoners van een woning aan de Jacobskerksteeg opgeschrikt door een vreemde man in de slaapkamer. De 24-jarige man zonder vaste woonplaats, met een Poolse nationaliteit, was via het balkon naar de eerste etage geklommen. De politie herkende de man omdat hij eerder in de nacht al vervelend was geweest in het politiebureau Paardenveld. De verwarde man werd in de slaapkamer aangehouden waarna hij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Getuigenoproep

UTRECHT Een 77-jarige man uit Utrecht liep zaterdagavond 5 november met zijn hond te wandelen op de Cervantieslaan. Omstreeks kwart voor elf zag hij een bromfietser rijden zonder licht. Op het moment dat de bromfiets de man passeerden zij de man dat het verstandiger was om het licht van de bromfiets aan te doen.

De tot nu toe onbekende bestuurder stopte en kwam op de bejaarde man aflopen. Zonder enige aanleiding begon hij te slaan en schoppen naar de man. Toen het slachtoffer op de grond viel staakte de dader zijn mishandeling en reed weg.

Het 77-jarige slachtoffer liep bij de mishandeling letsel op aan zijn handen en hoofd. Tevens was zijn sleutelbeen gebroken. Signalement van de dader: Blanke man, tussen de 18 en 25 jaar, ongeveer 1.70 meter lang en was donker gekleed.

Uit onderzoek is inmiddels bekend geworden dat in de directe omgeving van het incident een man heeft staan kijken . De politie is op zoek naar deze man en getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, 0900 8844.

Beroving

UTRECHT Donderdagavond om half negen werd op de Catharijnesingel een 31-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar schoudertas. Op het moment dat de vrouw met haar fiets een tweetal fietsers passeerde werd zij door een bromscooter ingehaald. Op deze scooter zaten twee personen. De passagier was een blonde vrouw met het haar in een paardenstaart.

De passagier gaf een ruk aan de schoudertas waardoor het slachtoffer op straat viel.
Na de beroving reden de twee overvallers met de schoudertas weg in de richting van de Weerdsingel. Het overvallenteam verzoekt getuigen en de twee passerende fietsers om contact op te nemen met de politie op het algemene nummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie