Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 november 2000

Aanhoudingen Leiden Donderdagmorgen 9 november heeft de politie in zijn woning een 14-jarige jongen uit Leiden aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht half oktober met een vriend een laptop te hebben gestolen uit een woning in de Merenwijk. Eén van de jongens had van de woning een sleutel weten te bemachtigen. De vriend; ook 14 jaar en in Leiden woonachtig, was een dag eerder al aangehouden. Beide minderjarige verdachten zijn in verzekering gesteld.

Onder invloed Leiden De politie kreeg donderdagochtend 9 november 07:30 uur de melding dat er iemand een aantal maal met de auto tegen een boom reed. Inderdaad stond op de Trompstraat een witte personenauto met een zwaar beschadigde voorzijde. Inmiddels had de bestuurder zelf ook al contact opgenomen met de politie. De 35-jarige Leidenaar zag het allemaal niet meer zitten en was een aantal maal tegen de boom opgereden. De man, die ook nog onder invloed van alcohol was, is door de politie aangehouden. Vanwege eerdere overtredingen had de man nog hechtenis tegoed. Hij is ingesloten.

Geschoten Leiden Een 26-jarige man uit Leiden is donderdagmiddag 9 november iets na 12:00 uur gewond geraakt aan zijn been. Door een nog onbekende persoon werd op de Sperwerhorst op hem geschoten. Voor medische behandeling is het slachtoffer met de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek gestart om de dader te achterhalen. Inmiddels is een groot aantal getuigen gehoord. Getuigen en wijkbewoners die daar prijs op stellen kunnen gebruik van Slachtofferhulp. Ook voor de leerlingen van scholen in de directe omgeving is Slachtofferhulp beschikbaar.

Aanrijding Leiden Op de kruising van de Plesmanlaan en de Einsteinweg zijn donderdagmiddag 9 november 14:50 uur twee auto's op elkaar gebotst. Een 47-jarige vrouw uit Roelofarendsveen zocht naar de weg en reed met haar auto bij rood licht vanaf de Einsteinweg de Plesmanlaan op. Daar kwam ze in botsing met het kruisend verkeer. Zowel de vrouw uit Roelofarendsveen, als een 50-jarige vrouw uit Zandvoort, die met de auto in de richting van het transferium reed, raakte gewond. Voor medische behandeling zijn zij naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Bromfietscontrole Nieuwkoop/Ter Aar Op dinsdag 7 november 2000 heeft de politie van Team Nieuwkoop, van de politie Hollands Midden i.s.m. de verkeersdienst een bromfietscontrole gehouden. De controle werd gehouden in Nieuwkoop en Ter Aar. De controle richte zich met name op:constructiesnelheid, remmen, verlichting, verzekering, bromfietscertificaten, gele/oranje plaat en bel en/of claxon. In totaal werden er 58 bromfietsers gecontroleerd. Er werden 47 processen verbaal opgemaakt, waarvan er een klein aantal vervallen nadat de vereiste papieren alsnog binnen de gestelde termijn getoond worden.

Bestelbusje rijdt in op geparkeerde aanhangwagen Moerkapelle Op de Van Hasseltweg reed donderdag 9 november rond 17.40 uur een bestelbusje op een onverlichte geparkeerde aanhangwagen. Daarbij raakten de 40-jarige bestuurder en de 30-jarige inzittende, beiden uit Waddinxveen, bekneld. De brandweer bevrijdde de mannen uit hun benarde positie. Met onbekende verwondingen zijn zij overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam en het UMC Utrecht.

Onder invloed Waddinxveen De politie hield vrijdag 10 november rond 01.10 uur op de Zuidplaslaan een 37-jarige Waddinxvener aan. De man reed in zijn auto met een glaasje te veel op. Een ademanalyse kwamt tot 495 ug/l. ( De limiet in het verkeer is 220 ug/l.)

Klap tegen neus Gouda Een 56-jarige man uit Haastrecht heeft donderdag 9 november aangifte gedaan van geweld. De man verklaarde dat hij rond 20.00 uur tegen een groep mensen aanliep op de Kleiweg. Na wat duw- en trekwerk kreeg hij een klap op zijn neus. Hij liep daarbij een snee in zijn neus op en zijn bril ging kapot. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Gouda Donderdagmorgen 9 november heeft een 18-jarige snorfietsster uit Berkenwoude een hoofdwond en een gekneusde pols opgelopen bij een aanrijding op de Bodegraafsestraatweg. Een 13-jarige fietser uit Bodegraven gaf haar op het fietspad geen voorrang toen hij linksaf het Jan van Renesseplein in sloeg. De vrouw kwam de jongen tegemoet en wilde rechtdoor. Ze is overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda

Doorrijden na aanrijding Gouda Donderdagavond 9 november heeft de politie een 31-jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van doorrijden na drie aanrijdingen. Op de Fluwelensingel zou de man een 54-jarige fietsster uit Gouda van achteren hebben aangereden. De vrouw kwam ten val, maar hield hieraan geen verwondingen over. De Waddinxvener zou er daarna vandoor zijn gegaan. Daarbij zou hij op de Burg. Martensstraat een geparkeerde auto hebben geramd. Op de Fluwelensingel reed hij tegen een stilstaande auto aan waarin twee vrouwen uit Gouda zaten. Hun auto schoot hierdoor weer tegen een andere auto die bestuurd werd door een 42-jarige Goudse. De Waddinxvener is toen uit zijn auto gestapt en weggerend. Gewaarschuwde politieagenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Om te controleren of de man onder invloed heeft gereden, is hem een bloedproef afgenomen. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De drie Goudse vrouwen zijn met nekklachten overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Brand in winkel Gouda In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november is er brand geweest in een winkel aan de Wijdstraat. Aan de achterkant van de winkel stonden vuilcontainers in brand waarna de brand de winkel in is geslagen. De bewoners van woningen boven en naast de winkel moesten hun huizen enige tijd verlaten. Drie van hen zijn vanwege het inademen van rook voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Verkeerscontroles Krimpenerwaard In het kader van 'Verkeerscontroles voor een veiliger Krimpenerwaard', een samenwerkingsproject tussen zeven wegbeheerders, de Politie Hollands Midden en het Openbaar Ministerie worden regelmatig snelheids- en beladingscontroles gehouden. Van 23 oktober tot en met 4 november werden negen snelheidscontroles gehouden, 664 automobilisten waren in overtreding. In totaal werden er 5150 automobilisten gecontroleerd. Van de negen controles werden er zeven met behulp van de radar gehouden. Dat gebeurde in Schoonhoven, Bergambacht, Lekkerkerk, Berkenwoude, Stolwijk en Haastrecht. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom, 661 automobilisten reden te hard. De lasergun werd tweemaal ingezet. Op 3 november bij een controle op de Molendijk binnen de bebouwde kom in Krimpen a/d Lek, er was 1 overtreder. In Opperduit buiten de bebouwde kom (60 km-weg) 1 overtreder met 81 km/h. Op de Lekdijk-West te Bergambacht, op een 60 km weg, 1 overtreder met 83 km/h. Op 4 november werden er - met gebruik van de lasergun - 's middags geen overtreders aangetroffen op de Burgemeester v/d Willigenstraat

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie