Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieucontrole tankstations in Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente ZaanstadActie Tankstations

36 tankstations in Zaanstad en Oostzaan bleken bij controle door politie en afdeling Milieu van de gemeente Zaanstad voor het grootste deel te voldoen aan de eisen op het gebied van de milieuwetgeving voor tankstations. De tankstations zijn zowel op de administratie als op de technische aspecten gecontroleerd.

De gemeente is redelijk tevreden over het resultaat. Wel heeft de gemeente verschillende tankstations opgedragen om verbeteringen aan te brengen. Dat betrof soms technische aanpassingen, maar meestal het op orde brengen van de administratie. Bij tankstations moet uit de administratie op te maken zijn of het tankstation aan de wettelijke eisen voldoet, dit aan de hand van rapportage over de jaarlijkse keuringen. Bij tankstations die zijn aangesloten bij grote concerns bleken die rapportages soms op het hoofdkantoor te liggen en niet bij het tankstation zelf zoals is voorgeschreven.

Onderdelen waarvoor politie en gemeente belangstelling hadden waren onder andere het wegdek rond de pompen. Dat wegdek mag geen brandstof doorlaten. Daarmee wordt ernstige bodemverontreiniging voorkomen. Ook werd bijvoorbeeld gecontroleerd of het `pistool' waarmee getankt wordt, is uitgerust met een afzuigsysteem. Dit laatste is verplicht om te voorkomen dat er teveel benzinedampen in de lucht terechtkomen, wat op den duur schadelijk is voor de ozonlaag. Tevens is er gecontroleerd of er een bodemonderzoek heeft plaatsgevonden, om zo een eventuele bodemverontreiniging te kunnen saneren.

Bij bedrijven waar gebreken geconstateerd zijn is dat eerst tijdens het controlebezoek meegedeeld. Later volgde een brief met daarin de overtredingen vermeld, geschreven door de gemeente. Het Openbaar Ministerie heeft ondersteunend brieven verzonden.

De tankstationhouders hebben tijd en gelegenheid gekregen om nu helemaal te voldoen aan de eisen. Begin 2001 gaan politie en gemeente opnieuw controleren of de tankstations inderdaad helemaal op orde zijn.

.

Zaanstad, 9 november 2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie