Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzamelingsactie voor de Molukken: 3 miljoen van kabinet

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Inzamelingsactie ´Samen voor de Molukken´:
3 miljoen gulden van kabinet

Maandag 6 november maakte minister R. van Boxtel voor grote steden- en integratiebeleid bekend dat het kabinet een bedrag van 3 miljoen gulden ter beschikking heeft gesteld aan de inzamelingsactie ´Samen voor de Molukken´. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst waarop hij het startsein gaf voor de actieperiode voor de Molukken die vandaag is ingegaan. De landelijke inzamelingsactie voor de slachtoffers van het geweld op de Molukken is onlangs gestart door de hulporganisaties Memisa (Cordaid), Mensen in Nood (Cordaid), Novib, het Nederlandse Rode Kruis en de Stichting Vluchteling en enkele gemeenten.

Tot december zullen Nederlanders door middel van tv-spots, radiospots en advertenties worden opgeroepen om hun bijdrage over te maken op giro 2911 te Den Haag (o.v.v. ´Samen voor de Molukken´). De landelijke actie zal op regionaal en lokaal niveau worden gedragen. Gemeenten zullen een uitgebreid pakket informatiematerialen ontvangen, teneinde plaatselijke initiatieven te stimuleren. Informatie wordt ook gegeven via de website www.samenvoordemolukken.nl.

Noot voor de media:
Meer informatie is verkrijgbaar bij Marja Verbraak van het Nederlandse Rode Kruis, tel. 070-4455728 en 06-51840708, en bij Paul van Tongeren van Novib, tel. 070-3421644 of 06-51573683. Via Paul van Tongeren zijn videobeelden van de hulpverlening op de Molukken verkrijgbaar. De tv-en radiospots kunnen worden gedownload van www.omroep.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie