Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 10-11-2000 Politieberichten van 9/11 (13.00 uur) t/m 10/11 (07.00 uur)

Gorredijk: vernielingen
Afgelopen zondagmorgen werden nogal wat vernielingen gepleegd in de Stationsstraat en de Hoofdstraat. In de Stationsstraat werden aan vijf auto`s vernielingen gepleegd, zoals het ombuigen van ruitenwissers en antennes. Ook werden spiegels van de wagens getrapt. In maar twee gevallen werd aangifte gedaan. Ook op de Hoofdstraat werden een aantal vernielingen aan auto`s gepleegd. Op de Overtoom werd een zwarte damesfiets vernield. Ook hiervan werd geen aangifte gedaan. Door een getuige, een 22-jarige inwoner van Gorredijk, werd het één en ander gezien en hierdoor konden zondagmorgen tussen 06.00 en 07.00 uur vier jongens uit Terwispel, 2 van 16 jaar en 2 van 18 jaar, worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en na verhoor weer heengezonden.

Leeuwarden: vernielingen caravans
Afgelopen week zijn op de camping in het recreatiegebied `De Groene Ster` bij een 14-tal caravans vernielingen aangericht. Van de caravans werden ramen ingeslagen en gordijnen kapot gesneden. Ook in de caravans werden vernielingen gepleegd. Uit verschillende caravans werden goederen weggenomen. De komende dagen zullen de eigenaars aangifte komen doen. Verschillende caravans stonden klaar voor de winterstalling. Hoe groot het schadebedrag is, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Rietschar. Via een niet afgesloten garagedeur kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videocamera, een horloge, kleding, een portefeuille met bankpasje en creditkaart, een walkman en geld (klein bedrag) weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: mishandeling
Donderdag omstreeks 12.45 uur vond op het schoolplein van het Friesland College aan de Fok een mishandeling plaats. Een leerling, een 20-jarige inwoner van Wolvega, kreeg ruzie met een andere leerling, een 16-jarige inwoner van Heerenveen. De oorzaak van de ruzie is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk intimideert de 16-jarige jongen zijn mede leerlingen en is dit op ruzie uitgelopen. De 16-jarige jongen kreeg bij de ruzie met de 20-jarige hulp van twee vrienden. Met z`n drieën hebben ze de 20-jarige verschillende malen geschopt en geslagen. De 20-jarige jongen is na behandeling in het ziekenhuis naar huis gegaan en zal in de loop van vandaag aangifte doen van mishandeling. De 16-jarige jongen werd aangehouden en is na te zijn gehoord weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.05 uur werd een 45-jarige inwoner uit Zorgvlied aangehouden voor een winkeldiefstal bij een winkel aan de Brink. De verdachte nam een paar schoenen weg, trok deze aan en liet zijn oude schoenen in de doos achter. Op zijn nieuwe (niet betaalde) schoenen wilde de verdachte de winkel uitlopen. Het winkelpersoneel stak hier een stokje voor. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is na het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden. Een 25-jarige inwoner van Heerenveen heeft namens Scapino aangifte gedaan.

Bolsward: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 14.00 uur reed een 82-jarige inwoner van Joure met zijn auto over de afrit van de Rijksweg A 7 in de richting van de kruising met de Sudergoawei. Voor de kruising stopte de bestuurder en toen hij in de veronderstelling verkeerde dat deze vrij was, trok hij op. Hij zag daarbij de bestuurder van een personenauto, die over de Sudergoawei deze kruisding naderde, over het hoofd en verleende geen voorrang. De bestuurder van de personenauto, een 40-jarige inwoner van Tjerkwerd, die over de Sudergoawei reed kon een aanrijding hierop niet meer voorkomen. De 82-jarige bestuurder klaagde over pijn in de borst en werd samen met een bij hem inzittende vrouw van 78-jarige vrouw uit Joure, overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Kollum: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.45 uur werd een 47-jarige inwoner van Kollum aangehouden ter zake winkeldiefstal. De man had voor bijna f 30.- aan levensmiddelen weggenomen bij een winkel aan de Mr. Andreastraat. Toen hij de winkel wilde verlaten werd hij door het personeel aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en kreeg een proces-verbaal en is daarna in vrijheid gesteld. Een 31-jarige inwoner van Hooghalen deed aangifte van diefstal.

Bolsward: controle verkeer
Donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur werd bij verkeerscontroles op de Weersterweg onder Makkum en op de oprit naar Sneek van de Rijksweg A 7 onder Bolsward in totaal ongeveer 50 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een bekeuring ter zake het niet dragen van de autogordel.

Leeuwarden: mishandeling
Donderdag omstreeks 16.20 uur vond bij het busstation aan het Stationsplein een mishandeling plaats. Een 47-jarige inwoner van Leeuwarden werd aldaar verschillende malen geslagen en geschopt door een 45-jarige inwoner en een 38-jarige inwoonster, beiden uit Leeuwarden. De man werd geslagen en geschopt omdat de twee verdachten meenden dat hij een deur van hun caravan had vernield. De vechtenden werden door een passant uit elkaar gehaald. De verdachten werden op het Stationsplein aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 20.15 uur zag een politieman in burger door de etalageruit dat een verdachte bij een kantoorboekhandel aan de Harlingersingel een computer-scanner wegnam. De verdachte stopte deze onder zijn jas en verliet zonder te betalen de winkel. Buiten de winkel hield de politieman de verdachte, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, aan. De winkeldiefstal was nog niet ontdekt door het personeel. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: fietsen station
Afgelopen week werden bij het NS-station 52 fietsen verwijderd, die niet in de daarvoor bestemde rekken waren geplaatst. 23 fietsen werden na betaling van de boete weer teruggeven.

Dokkum: aanrijding gewonde
Donderdag omstreeks 19.10 uur vond op de Kwartel een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 65-jarige inwoner van Dokkum, reed door nog onverklaarbare oorzaak tegen een geparkeerd staande bestelauto. De bestuurder kwam daarna met zijn auto in de bossages tot stilstand. Hij kwam met zijn hoofd tegen de voorruit en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Woudsend: onder invloed
Donderdag omstreeks 22.15 uur werd op de Vosseleane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 45-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. De man had de linker voorband van zijn auto stuk gereden. Een mede weggebruiker, een 42-jarige inwoner van Bant, had daarop de politie gebeld en belette dat de man verder kon rijden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en aldaar blies de man 530 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Opeinde: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 22.10 uur reed een bestuurder van een personenauto op de Kommisjewei tegen een lantaarnpaal aan. De paal brak af en verschillende onderdelen van de auto werden op de plaats van de aanrijding aangetroffen. Na de aanrijding reed de bestuurder door zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van sporen op de weg kon de verdachte op een adres aan Tuskenwegen worden aangehouden. De man, een 39-jarige inwoner van Opeinde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 870 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: valse naam
Donderdag omstreeks 22.20 uur werd op de Schans een bestuurder van een bromfiets bekeurd ter zake het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Heerenveen, gaf toen hij een bekeuring kreeg in eerste instantie een valse naam op. Ook hiervoor kreeg de jongeman een bekeuring

Hijum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.40 uur werd op de Bredyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 32-jarige inwoner van Marrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...