Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

's-Gravenzande krijgt waarnemend burgemeester

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

10-11-2000

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Zuid-Holland en de gemeenteraad van s-Gravenzande.
's-Gravenzande krijgt waarnemend burgemeester

De Westlandse gemeente s-Gravenzande krijgt binnenkort, vooralsnog voor de duur van een jaar, een waarnemend burgemeester . De huidige burgemeester, de heer mr. J.H. Ekkers, heeft met ingang van 16 november a.s. ontslag als burgemeester gevraagd. Hij gaat verder als project-directeur voor het Integraal Ontwikkelingsplan Westland (IOPW) .
De commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de vacature in s-Gravenzande voorlopig niet open te stellen totdat er duidelijkheid bestaat over de toekomstige bestuurlijke organisatie van het Westland. De minister heeft daarmee ingestemd.
Ook de gemeenteraad van s-Gravenzande heeft na het overleg dat de commissaris met de raad heeft gehad, ingestemd met de benoeming van een waarnemend burgemeester. De benoeming zal naar verwachting in de loop van december afkomen.

Toekomst Westland
Alle zeven Westlandgemeenten samen hebben een onderzoeksbureau opdracht verstrekt hun te adviseren over de toekomstige bestuurlijke organisatie in het Westland. De resultaten daarvan zijn op 1 november gepresenteerd. In afwachting van de uitkomsten van de discussie over dit advies heeft de commissaris van de Koningin onlangs in goed overleg met de minister van BZK en de gemeente Maasland ook daar een waarnemend burgemeester benoemd. Eenzelfde lijn wordt nu gevolgd voor s-Gravenzande.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie