Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College in Nijmegen over registratie van epileptologie

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een afscheidscollege dat in de eerste helft van november plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Vrij 10-11-2000 Registratie van epileptologie

15:45 uur Prof. dr. H. Meinardi (Medische Wetenschappen) Titel rede: Epilepsie en de Fakkel van Wilder Penfield

Woonplaats: Den Haag

Afscheid van de eerste leerstoel voor Epileptologie in Nederland. Dat de leerstoel pas in 1984 kwam, moet afgezet worden tegen het gegeven dat het wereldwijd de derde voor dit vakgebied was. De titel van het afscheidscollege refereert aan een boek van Wilder Penfield (1891-1976), grondlegger van de functionele epilepsiechirurgie. Penfield noemde epilepsie "de grote leermeester". Het boek, "De Fakkel" (1959 ), is een roman waarin Hippocrates de hoofdrol speelt en waarin Penfield wijze lessen uit het verleden met eigen bijdragen doorspekt. Het afscheidscollege behandelt waarom en waardoor prof. Meinardi voor epileptologie heeft gekozen. Onbeantwoorde vraagstukken worden genoemd en ook successen. Epileptologie behoorde tot de Zenuw en Zielsziekten, sinds de splitsing daarvan tot de Neurologie. Prof. Meinardi somt de vereisten op die de registratie van specialismen bepalen. Registratie van epileptologie zou mogelijk moeten zijn, ware het niet dat men zich af kan vragen of op den duur de huidige specialistenregistratie stand zal houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie