Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Folder over mogelijke gevaren bij vasten tijdens ramadan


Woerden, 10 november 2000

Vasten tijdens de ramadanVasten tijdens de ramadan (27 november 2000 27 december 2000) kan gevaren met zich mee brengen voor patiënten als ze daardoor hun medicijnen niet kunnen gebruiken of hun dieet niet kunnen volgen. Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie geeft ook dit jaar weer de ramadanfolder uit.

Daarmee adviseert het NIGZ hoe hulpverleners in de gezondheidszorg een medisch verantwoord advies kunnen geven, met het nodige respect voor de religieuze plichten van hun patiënten. De folder zet de uitzonderingen op een rijtje die de koran maakt voor zieke moslims met betrekking tot het vasten.

De folder kan aan de patiënt worden meegegeven door huisartsen, tandartsen, apothekers, diëtisten, voedingsdeskundigen, verloskundigen, hulpverleners in Riaggs, ziekenhuizen, asielzoekerscentra, thuiszorg etc.

Van de folder bestaan twee versies:

- de Turks/Arabisch/Nederlandse versie (bestelcode ZO96121)
- de Farsi (Iraans)/Somalisch/Nederlandse versie (bestelcode ZO97312).
De folders kosten f 2,50 per 10 exemplaren en zijn te bestellen bij het NIGZ, Postbus 500, 3440 AM Woerden. Telefoon: (0348) 43 76 06/ e-mail: eosseforth@nigz.nlVoor informatie: eosseforth@nigz.nl

Inhoudelijke toelichting is verkrijgbaar bij het NIGZ, de heer René Stegerhoek. Tel.: (0348) 43 76 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie