Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Air Canada uitgeroepen tot veiligste luchtvaartmaatschappij

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

Air Canada uitgeroepen tot veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld

Amsterdam, november 2000
Onlangs is Air Canada door FlightSafe Consultants Ltd uitgeroepen tot 's werelds veiligste luchtvaartmaatschappij. Deze Britse specialist op het gebied van veiligheid in de lucht heeft in een onafhankelijk onderzoek meer dan 500 luchtvaartmaatschappijen beoordeeld. Er is hierbij gemaakt van tien criteria op het gebied van management en milieu.

Robert Milton, de President en C.E.O. van Air Canada, ziet deze uitslag als een bekroning van de voortdurende aandacht van de maatschappij voor veiligheidsaspecten. Volgens hem is de benoeming te danken aan de inzet van het personeel en aan de wens van de onderneming om uit te blinken binnen de sector.
"Veiligheid is voor ons een dagelijkse kwestie en zal ook de hoogste prioriteit blijven houden terwijl we verder gaan met het samenvoegen van Air Canada met Canada Airlines. Hoewel wij op dit moment geconfronteerd worden met de uitdagingen van de integratie van twee van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, blijft Air Canada erkenning krijgen van gerespecteerde bronnen voor de aandacht voor veiligheid, klantgerichtheid en service." Milton verheugt zich tevens over het feit dat ook enkele andere luchtvaartmaatschappijen uit de Star Alliance in de hoogste regionen worden aangetroffen. Air Canada maakt deel uit van de Star Alliance, een samenwerkingsverband tussen diverse luchtvaartmaatschappijen, waartoe ook maatschappijen als SAS, United Airlines en Lufthansa behoren.

Air Canada wall of fame
Air Canada mocht recentelijk al enkele andere onderscheidingen in ontvangst nemen. In het gerenommeerde blad Aviation Week & Space Technology werd Air Canada in het nummer van 10 juli jongstleden uitgeroepen tot 'Best Managed Major Airline in North America'. Dit gebeurde op grond van de financiele prestaties over het jaar 1999. Op 24 juli jongstleden ontving Air Canada de 'Canadian Information Productivity Award of Excellence'. Deze werd toegekend vanwege de Express Check In-kiosk, die ervoor zorgt dat de wachttijd voor de passagiers aanzienlijk afneemt. Deze kiosken zijn op dit moment aanwezig op de vliegvelden van Toronto, Calgary, Vancouver, Ottawa en Montreal.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie