Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SIOD gaat zware delicten op gebied sociale zaken opsporen

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht Ministerraad
10 november 2000

SIOD GAAT ZWARE DELICTEN OP TERREIN SOCIALE ZAKEN EN

WERKGELEGENHEID OPSPOREN

Er komt één Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) voor de opsporing van zware strafbare feiten op het terrein van sociale zaken en werkgelegenheid. De opsporingsdienst wordt onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zal dus onder de directe verantwoordelijkheid van de minister vallen.

De ministerraad is akkoord gegaan met een voorstel van minister Vermeend en staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de instelling van de SIOD. Eind vorig jaar heeft het kabinet besloten meer samenhang en helderheid aan te brengen in de organisatie van de bijzondere opsporingsdiensten. Met de instelling van de SIOD wordt uitvoering gegeven aan dit besluit.

De bijzondere opsporing op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid is verdeeld over de Arbeidsinspectie, de gemeenten en de uitvoerders van de werknemersverzekeringen en de volksverzekeringen. De SIOD gaat op al deze terreinen de zware delicten opsporen, terwijl de diensten zelf verantwoordelijk blijven voor de opsporing van lichte overtredingen. Daarnaast zal de SIOD ook het totaal aan opsporingsactiviteiten op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid beleidsmatig aansturen.
In overleg met het ministerie van Justitie, het Openbaar Ministerie en de betrokken instellingen zal worden vastgesteld welke zware overtredingen de SIOD gaat opsporen.

De Tweede Kamer zal op korte termijn worden geïnformeerd over de instelling van de SIOD.

RVD, 10.11.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie