Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pont benoemd als directeur-generaal bij RIVM

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persbericht Ministerraad
10 november 2000

PONT BENOEMD ALS DIRECTEUR-GENERAAL BIJ HET RIJKSINSTITUUT VOOR

VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU (RIVM)

De ministerraad heeft er op voorstel van Minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee ingestemd om de heer H.A.P.M. Pont (62) voor te dragen voor benoeming tot directeur- generaal van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Pont volgt hiermee de heer R.J.B. van Noort op die ruim een jaar geleden vertrok naar het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Hans Pont studeerde aan de School voor Landmeetkunde en maakte als vakbondsman carrière bij achtereenvolgens de ABVA-KABO en de FNV. Van 1985 tot 1988 was hij voorzitter van de vakcentrale FNV. In 1988 werd hij benoemd bij het minsterie van Binnenlandse Zaken als directeur-generaal Management en Personeelsbeleid. Na zes jaar maakte hij de overstap naar het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) waar hij werd benoemd tot directeur-generaal Milieubeheer.

Pont was naast zijn vakbondswerk en ambtelijke loopbaan zijn sporen verdiend als lid van uiteenlopende besturen en raden. Ook ontving hij de `Alexis de Tocquevilleprijs van het Europees Instituut voor Bestuurswetenschappen' en de `Albeda Award van het Centrum voor arbeidsverhoudingen overheidspersoneel'.

RVD, 10.11.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie