Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Leiden bezoekt Oxford i.v.m. Remembrance Day

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Carel van Ingen

(071) 516 70 29

Bezoek aan Oxford ter gelegenheid van Remembrance Day.

Burgemeester Postma brengt in het gezelschap van de wethouders Schultz van Haegen, Buijing, Pechtold en Van der Sande van vrijdagavond 10 november t/m zondag 12 november een bezoek aan de Engelse zusterstad Oxford. Het bezoek vindt plaats in het kader van de jaarlijkse herdenking van Remembrance Day, de dag waarop op 11 november 1918 de Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd ondertekend. Remembrance Day is in Engeland wat Dodenherdenking (4 mei) in Nederland is. Aan Dodenherdenking neemt jaarlijks een delegatie van het gemeentebestuur van Oxford deel. De band tussen Oxford en Leiden is een uitvloeisel van de contacten die er in de Tweede Wereldoorlog zijn ontstaan tussen Nederland en Engeland, toen de Nederlandse regering in London zetelde.
Aan de herdenking in Oxford, die dit jaar op zondag 12 november valt, nemen ook leden van de Leidse Stichting Stedenband Leiden-Oxford deel. Voorafgaande aan de herdenking vindt op zaterdagavond 11 november het jaarlijkse diner plaats, waaraan de Leidenaren en de leden van het Oxfordse Leiden-comité zullen aanzitten.
Op zaterdag zal de Leidse delegatie ook besprekingen voeren over activiteiten die het kader van de stedenband ontwikkeld kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie