Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling: is lijden mensonwaardig?

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling: Is lijden mensonwaardig?

Datum: 10 + 12 november 2000

Arts en jezuïet Marc Desmet schrijft boek over lijden: "Ervaringen in geneeskunde die leven intenser maken".

"Ook artsen hebben ervaringen die, net als bij ernstig zieke patiënten, het leven dieper en intenser maken." Marc Desmet, arts en jezuïet, betreurt het dat beslissingen in de medische wereld nog zo vaak op puur rationele overwegingen genomen worden. "Onze rijke geneeskunde laat ons niet zelden innerlijk leeg en onvoldaan achter." Desmet is palliatief arts in een ziekenhuis in Hasselt. Hij schreef het boek 'Is lijden mensonwaardig', waarin hij ingaat op de vraagstukken rond het levenseinde van de patiënt.

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met Marc Desmet over de moeite en de rijkdom om mensen op een goede manier te begeleiden in hun laatste levensfase. "Ik kan vaak niet meer doen dan aanwezig zijn. Dat helpt een patiënt, maar ook mijzelf. Ik voel door het verdriet van de patiënt ook mijn eigen verdriet. Dat leert me relatieveren en inzien wat echt belangrijk is." Een gesprek over de relatie tussen arts en patiënt, omgaan met slecht nieuws, het euthanasievraagstuk en de rol van spiritualiteit in zijn werk.

KRO De Wandeling, vrijdag 10 november 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondag 12 november 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie