Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consument moet centraal staan op loterijmarkt

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STAATSLOTERIJ

Staatsloterij: consument moet centraal staan op loterijmarkt

Staatsloterij vindt:
Consument moet centraal staan op nieuwe kansspelmarkt

Vandaag heeft het kabinet zich uitgesproken over de toekomst van de kansspelmarkt in Nederland. Verwacht wordt dat het volledige standpunt in de loop van volgende week openbaar is. De Staatsloterij heeft in de inspraakronde die voorafging aan het kabinetsbesluit inzake marktwerking op de kansspelmarkt, steeds de belangen van de consument vooropgesteld. De Staatsloterij gaat beschouwen of dit daadwerkelijk in het nieuwe beleid is vertaald.

Zo vindt de Staatsloterij het belangrijk dat de consument meer keuzemogelijkheden krijgt. Meer keuze op een markt is goed voor de consument. En wat goed is voor de consument, is uiteindelijk ook beter voor de aanbieder. Deze natuurwet gaat ook op voor de Nederlandse loterijmarkt. Indien in Nederland meer loterijen worden toegelaten, zal het aanbod gevarieerder worden en de deelname aantrekkelijker zijn.

Bovendien zal door de komst van nieuwe loterijen de totale opbrengst voor de beneficianten groeien. Ook zullen de talloze goede doelen die nu nog geen bijdrage van een loterij ontvangen, in de toekomst wellicht wel loterijfondsen tegemoet kunnen zien. Een gunstig neveneffect van de komst van nieuwe - legale - loterijen is dat er een extra dam tegen illegale en/of buitenlandse loterijen wordt opgeworpen.

Voor verdere informatie:
Anne de Lange, voorlichter van de Nederlandse Staatsloterij. Hij is bereikbaar via 070- 30 21 604 (kantoor) of via 06- 65 15 2770 (semafoon).

10 nov 00 17:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie