Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten PricewaterhouseCoopers N.V. 1999/2000

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PRICEWATERHOUSECOOPERS

Resultaten PricewaterhouseCoopers N.V. 1999/2000

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 november 2000

Hoofdpunten uit de inleiding van de voorzitter van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers N.V., Willem Bröcker bij de presentatie van de resultaten over het boekjaar 1999/2000 op vrijdag 10 november 2000


1. Resultaten 1999/2000:
.PricewaterhouseCoopers in Nederland heeft in het tweede jaar van haar bestaan de omzet met 22,5% zien stijgen tot ruim 1,6 miljard. Het aantal medewerkers is in deze periode met ruim 300 toegenomen tot bijna 5900. De omzetgroei en een winstgroei die daarmee in lijn ligt is zeker als we ons realiseren dat er in het afgelopen jaar ook fors geïnvesteerd is in bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe internet gerelateerde diensten en producten, een meer dan uitstekende prestatie..

.Duidelijk is dat volop de vruchten worden geplukt van de fusie van twee jaar geleden. En toch hebben we besloten de organisatie nu al te herstructureren. Zo zal een zelfstandig MCS veel beter kunnen inspelen op de snelveranderende markt. Zij kunnen, niet gehinderd door de voor accountants geldende regels m.b.t. onafhankelijkheid, sneller allianties aangaan en samenwerken zoals dat in de huidige netwerk economie vereist is. De herstructurering zal voor zowel de nieuwe PricewaterhouseCoopers-organisatie als voor de Management Consultants praktijk nieuwe kansen en mogelijkheden creëren..


2. Herstructurering:
.De markt is sinds de fusie ongelooflijk snel veranderd en met name die voor onze consultants. Het speelveld van de huidige netwerkeconomie eist van hen andere manier van werken. Cliënten zoeken samenwerking. Er moeten allianties gesloten worden. Aan consultants wordt gevraagd te investeren en risico.s te dragen. Steeds vaker worden de consultants dan ook gehinderd door de onafhankelijkheidsregels die voor accountants gelden en die bijvoorbeeld niet toestaan dat participaties worden genomen in of met bedrijven die door PwC accountants worden gecontroleerd. De huidige regels worden als steeds knellender ervaren en de toekomstige nieuwe regels zullen hierin geen verandering brengen. Begin dit jaar hebben we dan ook besloten om onze organisatie wereldwijd te herstructureren en daarbij de consultancypoot zo snel mogelijk te verzelfstandigen..

.Voor de huidige netwerkeconomie geldt dat men niet onder één dak hoeft te zitten, om toch multidisciplinair te kunnen samenwerken. Het nieuwe PricewaterhouseCoopers en het zelfstandige MCS zullen multidisciplinair blijven samenwerken op projecten als cliënten dat vragen..


3. Accountant in .nieuwe economie.
.De accountant werkt in een snel veranderende markt. Ondernemingen en stakeholders waaronder investeerders hebben behoefte aan betrouwbare en snelle .realtime. informatie over zaken die de waarde van de onderneming bepalen. Niet alleen financieel, maar bijvoorbeeld ook zaken als cliëntentevredenheid, de governance van de onderneming en de prestaties op het gebied van milieu en integriteit. De voortdurende groei van de kapitaalmarkten zal dit alleen maar verder versterken en accountants spelen daarbij een cruciale rol. Ik voorzie dan ook dat de accountant in de nabije toekomst steeds verder zal opschuiven naar het werkterrein van het total riskmanagement waarbij hij een antwoord zal moeten geven op de vraag of de onderneming .in control.is. Ook spelen accountants een belangrijke rol bij de toenemende behoefte van ondernemingen en stakeholders om zekerheid te hebben over onderliggende systemen en legal, tax, security en privacy issues. Ik zie niet in de laatste plaats voor de accountants van PricewaterhouseCoopers ook een prachtige rol weggelegd als zogenaamde Trusted Third Party, de onafhankelijke derde partij die handelspartners op internet de zekerheid (assurance) biedt dat hun transacties op het internet veilig verlopen en die zich ervan vergewist dat de partijen ook inderdaad zijn voor wie zij zich uitgeven. Met nieuwe producten als Betterweb (www.betterweb.nl) en Be Trusted (www.betrusted.com). Zeker voor de accountant die deel uitmaakt van een internationaal netwerk als die van PricewaterhouseCoopers vormen .trust. en .assurance. de sleutelbegrippen voor de toekomst..


4. Belastingadviseurs nieuwe stijl:
.De belastingadviseurs ontwikkelen zich steeds meer van specialisten tot breed inzetbare consultants. Steeds vaker verschaffen zij niet alleen advies, maar helpen ook bij de implementatie daarvan. Het opleidingsprogramma, waarvan de PwC Tax Business School en het PwC Nijenrode MBA program belangrijke onderdelen zijn, is dan ook gericht op die veranderende functie..
.Ook voor fiscalisten ligger er grote uitdagingen. Niet alleen doordat de handel via internet nieuwe fiscale internationale vraagstukken oplevert, maar ook door juist de mogelijkheden van internet in te zetten voor een verdere verbeteringen van de fiscale advisering. Dit in combinatie met de niet aflatende inzet van welk kabinet dan ook om bij voortduring de fiscale wetgeving te wijzigen, zal ook in de komende jaren voor een sterke groei van de belastingadviespraktijk blijven zorgen..

5. Aandeelhouderswaarde:
.Onze Corporate Finance groep, die het afgelopen jaar een sterke groei heeft gerealiseerd, houdt zich niet alleen met fusies en overnamebegeleiding bezig. Een onderdeel ervan assisteert opdrachtgevers bij alles wat te maken heeft met aandeelhouderswaarde. Door ondernemingen wordt daarbij het element van communicatie nog wel eens onderschat, ofwel: hoe maak je de juiste mensen op het juiste moment en op de juiste wijze duidelijk wat de waarde van de onderneming is? Recent hebben we daar een studie naar gedaan en gekeken naar bedrijven die daar meer aan zou kunnen doen. Je kunt bijvoorbeeld naar onze mening niet naar de markt communiceren dat aandeelhouderswaarde enorm belangrijk is voor het bedrijf, terwijl men het eigen management daar niet op afrekent!.


6. Evaluatie accountantswetgeving:
.Controle en advies gaan voor een belangrijk deel samen, maar in de perceptie van de sommige stakeholders is er door de sterke groei van de consultancypraktijk het beeld ontstaan dat daardoor de onafhankelijke positie van accountant onder druk is komen te staan. Uiteraard is voor ons die perceptie een realiteit waar we wel degelijk rekening mee moeten houden. Het beroep moet een antwoord geven op die perceptie. Het is dan ook goed dat er een open en zakelijke discussie gevoerd wordt over de rol en de positie van de accountant. Het kan het vak alleen maar ten goede komen..

.Het recent door het Ministerie van Economische Zaken gepubliceerde Berenschot rapport geeft geen aanleiding te komen tot een strikte scheiding van controle- en adviestaken van accountants. Wij onderschrijven dat. Een strikte scheiding van controle en advies is volgens ons een gevaar voor de kwaliteit en continuïteit van het accountantsberoep. Dat wil overigens niet zeggen dat er niets hoeft te gebeuren. Zo is het in onze ogen belangrijk dat duidelijk en transparant wordt vastgelegd welke combinaties van controle en advies ontoelaatbaar zijn. Ook is het goed dat een vorm van extern toezicht op het accountantsberoep wordt ingesteld. Wij denken dat dit de kwaliteit van het beroep ten goede zal komen..


7. Middle Market:
.De middelgrote en grote ondernemingen (Middle market) vormen nog steeds één van onze belangrijkste cliëntensegmenten. Een belangrijk deel van onze omzet realiseren we in dit marktsegment. We stellen vast dat ook deze ondernemingen in toenemende mate de buitenlandse markten opzoeken, al dan niet via het web. Juist als adviseur met een gespreid en evenwichtig kantorennetwerk in Nederland en onderdeel van een wereldwijd sterk netwerk kunnen we hen toegevoegde waarde leveren..

.De komende jaren zullen wij de dienstverlening aan deze groep ondernemingen, met name door gebruik te maken van nieuwe technologieën, verder uitbouwen. Daarnaast hebben wij een programma ontwikkeld, .New Europe. (www.pwcglobal.com/neweurope) genaamd, waarbij we onze cliënten informeren over de ontwikkelingen, zoals de invoering van de euro en het zakendoen via internet, die het Europees economische landschap drastisch aan het veranderen zijn. Uiteraard dragen we hen daarbij ook oplossingen aan..

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...