Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam Noord locatie voor groots indoorsportcentrum

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stadsdeel Amsterdam-Noord

persberichten

Centrum Amsterdam Noord locatie voor internationaal indoortopsportcentrum

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord is zeer verheugd over het verzoek van het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam om plannen uit te werken voor een internationaal indoortopsportcentrum. Dit indoortopsportcentrum vormt een van de belangrijkste onderdelen van het project Centrum Amsterdam Noord: een (vernieuwd) centrumgebied.

Het Dagelijks Bestuur zal het plan voor het indoorsportcentrum binnen een jaar presenteren.

Met het nieuwe indoortopsportcentrum wordt ingespeeld op een Amsterdamse wens om ook op indoor-gebied een sportcentrum van internationale allure te hebben. Op topsportniveau is inmiddels in Amsterdam-Noord een eerste stap gezet met de oprichting van Stichting Tophandbal Amsterdam. Het doel is om binnen zeven jaar aan de internationale handbaltop te staan. De fusie van een aantal Amsterdamse handbalverenigingen in de nieuwe vereniging VOC maakt hiervan onderdeel uit. VOC neemt deel aan de nationale handbalcompetitie.

Naast topsportwedstrijden zijn in het nieuwe sportcentrum trainingsmogelijkheden voor verenigingen voorzien. Ook komt er een nieuw zwembad ter vervanging van het Floraparkbad. In combinatie met het indoorsportcentrum wordt ook gewerkt aan een hotel en congresfaciliteiten. Verder vindt overleg plaats met de Academie voor Lichamelijke Opvoeding uit Amsterdam over een eventuele verhuizing naar Centrum Amsterdam Noord.

Centrum Amsterdam-Noord

Met Centrum Amsterdam Noord krijgt het stadsdeel een (vernieuwd) centrumgebied rond het toekomstig metrostation Buikslotermeerplein, het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. Naast een ingrijpende vernieuwing en uitbreiding van het winkelcentrum is onder meer een cultuurcentrum, een bioscoop met meerdere zalen en ruimte voor kantoren voorzien. Verder komen in het centrumgebied circa 3000 woningen, ruimte voor regionaal onderwijs en een stadspark. Naast de al genoemde sportvoorzieningen is ook ruimte gereserveerd voor voetbalvelden, een atletiekbaan, een wielerbaan en eventueel een kunstijsbaan.

Enkele onderdelen van het project zijn inmiddels gerealiseerd. Dit zijn het stadsdeelhuis, de woonwijk Jeugdland en de opvallende parkeergarage achter het winkelcentrum.

Interesse

De afgelopen tijd hebben meerdere bedrijven en instellingen interesse getoond voor vestiging in Centrum Amsterdam Noord. De voorbereidingen voor nieuwe huisvesting voor het Centrum voor Werk en Inkomen en het hoofdkantoor van Mentrum (het voormalig Psychiatrisch Ziekenhuis Amsterdam) zijn gestart. Het Regionaal Opleidingen Centrum heeft zich begin van dit schooljaar al in het gebied gevestigd. Over enkele jaren is een uitgebreide nieuwe schoollocatie gepland met een breed aanbod van beroepsopleidingen. IKEA en Decathlon, een Frans sportwarenhuis lieten recentelijk weten zich ook graag in Centrum Amsterdam Noord te willen vestigen. Met andere bedrijven en instellingen vindt nog overleg plaats. Voor deze bedrijven en instellingen vormt de optimale bereikbaarheid per openbaar vervoer en snelwegen (de ringweg A-10 ligt onder handbereik) in combinatie met het brede aanbod van voorzieningen een belangrijke vestigingsplaatsfactor.

Voor de ontwikkeling van het toekomstige nieuwe hart van Amsterdam-Noord is onlangs een Stedenbouwkundig Plan van Eisen door het Dagelijks Bestuur vastgesteld. De besluitvorming over dit SPvE bij het stadsdeel en het gemeentebestuur van Amsterdam vindt over enkele maanden plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie